Україна передала право на головування в ОЧЕС

Україна передала право очолювати Ділову раду Організації Причорноморського економічного співробітництва Вірменії. Підбити підсумки піврічного головування України завітали представники асоціацій бізнесу країн-учасниць, представники МЗС України та секретаріат Організації Чорноморського економічного співробітництва. Зустріч пройшла в Торгово-промисловій палаті України.

Ділова рада Організації Причорноморського економічного співробітництва — міжнародна неурядова некомерційна організація, що складається з представників бізнес-кіл кожної з 12 країн-членів ОЧЕС.

Торгово-промислова палата України завершує виконання своєї почесної місії — піврічного головування в Діловій Раді. Ми ставилися до цієї роботи настільки відповідально, наскільки це тільки можливо, оскільки Ділова рада ОЧЕС є важливим інструментом у розвитку ділової співпраці та регіональної інтеграції в нашому регіоні, — Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України

Гаслом головування України став заклик «До миру, стабільності і процвітання!». А всі зусилля представників нашої держави в організації були спрямовані на розвиток усебічного економічного співробітництва країн-членів та посилення співпраці за пріоритетними напрямками. Це, зокрема, транспортна сфера, екологія, наука, технології та посилення економічної безпеки регіону. 

Під час зустрічі обговорювали й нові пріоритетні напрямки для ОЧЕС. Зокрема, учасники запропонували визнати інтеграцію IT-технологій у промисловість одним із головних завдань на наступний рік.

Окрім цього, делегати від країн-членів ОЧЕС обговорювали внесення змін до Статуту Ділової ради. Так, було запропоновано подовжити термін головування з шести місяців до одного року.

Головування України: оцінка ОЧЕС

Представники Секретаріату ОЧЕС позитивно оцінюють роботу України в Діловій Раді та наголошують на ефективності проведених Торгово-промислової палатою України спільних заходів.

Досі це було дуже успішне головування, а зараз ми нетерпляче чекаємо наступного головування, яке в Бізнес Раді перейде до Вірменії. Я думаю, що ми зможемо пропагувати цілі та головні завдання ОЧЕС і надалі, — Майкл Хрістідєс, Генеральний секретар ОЧЕС

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *