Сім важливих інструментів для перевірки ділових листів

#спілкування

Ми зібрали 7 сервісів для перевірки листів, які допоможуть заощадити час й уникнути поширених помилок у діловому спілкуванні

#1. translate.meta.ua

Від того, наскільки правильно керівник і співробітники компанії ведуть ділове листування, залежить її репутація, імідж на ринку та лояльність клієнтів. Щоб налагодити ділове спілкування, передусім важливо уникати граматичних помилок у листах. Адже вони не тільки дискредитують ділову репутацію компанії, а й на місяці осідають компроматом у чужих поштових скриньках.

Сьогодні існує безліч сервісів, які допомагають перевірити текст листа на помилки й виправити їх. translate.meta.ua, або «Перевірка орфографії», – один із найпопулярніших сервісів, який допомагає перевірити лист на помилки та виправити їх.

Розробники цього сервісу подбали про те, аби текст вашого листа, чи то його написано українською, чи то російською або англійською, був перевірений обґрунтовано й грамотно. Тому алгоритми перевіряють текст по кількох орфографічних словниках.

Сервіс працює в останніх версіях усіх популярних браузерів: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari і Internet Explorer. Користувачі зауважують, що єдиний його мінус – він перевіряє лише правопис.

#2. Boomerang Respondable

На відміну від translate.meta.ua, ця програма оцінює якість написаного електронного листа відразу за кількома критеріями: від кількості слів і поставлених питань до ймовірності отримати відповідь.

Крім цього, не треба запускати програму в ручному режимі, адже перевірка є автоматичною. А роботу Boomerang Respondable можуть оцінити ті, у кого є поштова скринька Gmail.

#3. Grammarly

А цей сервіс допоможе правильно складати листи для іноземних клієнтів і партнерів, оскільки він перевіряє правильність написання тексту англійською мовою.

Програма підкоригує написаний текст і підкаже, які помилки ви допускаєте найчастіше.

Коли ви пишете текст, програма підкреслює спірні моменти та пропонує варіанти заміни. При цьому ви отримуєте граматичні та лексичні пояснення щодо цього варіанту.

#4. Litmus

Ця програма теж створена для попереднього перегляду листа. Але перелік її можливостей дещо ширший. Так, вона здійснює тестування за:

  • перевіркою здатності розрізняти кольори
  • переглядом без зображень
  • перевіркою читаності тексту

Програма перевіряє достовірність посилання, робить аналіз коду й навіть визначає саму вдалу тему листа.

#5. Inbox Inspector

А ця програма добре підходить для перевірки листа перед розсиланням. Із її допомогою можна не тільки скласти листа, але й створити рекламну кампанію.

Сервіс дозволяє проводити A/B-тестування для підбору найбільш вдалого дня й часу для надсилання листів. Це особливо корисно для тих, хто займається розсиланням, тому що допомагає привернути увагу найбільшої кількості аудиторії. Також тут передбачена автоматична розсилка листів згідно з часовими поясами.

#6. Email on Acid

Також багатьом знайомо, коли правильно оформлений лист виглядає на мобільному пристрої або в певному поштовому клієнті як звичайний набір символів.

Щоб уникнути подібних казусів, слід попередньо перевірити, як лист буде відображатися на різних пристроях клієнтів.

Email on Acid, крім попереднього перегляду листа та понад сорок різних поштових клієнтів і браузерів, пропонує аналіз непідтримуваних файлів і поради щодо виправлення помилок.

#7. Spamtester

Дуже важливо перед відправкою ділових листів переконатися, що вони обов’язково дійдуть до одержувача. Якщо лист потрапить до спаму, це не тільки марно витрачені зусилля, а іноді й серйозні збитки через втрату важливих клієнтів.

Перевірити текст листа на потрапляння до папки «Спам» за допомогою спеціальних сервісів допомагає Spamtester. Сервіс досить швидко і з високою точністю перевіряє текст листа. До того ж це можна зробити безкоштовно і без реєстрації.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *