«Кисень, який вбиває українців»: активісти вимагають зупинити оборудки ділків з  «Кріогенсервісу»

#резонанс

10 липня під стінами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками відбулася масштабна акція протесту. Обурені громадяни вимагали від контролюючого органу відреагувати на сумнівну діяльність компанії «Кріогенсервіс». Усе вказує на те, що підприємство постачає в медичні заклади України замість медичного кисню – кисень технічний, який в рази дешевший і небезпечний для здоров’я людей

За словами учасників акції, внаслідок проведеного правозахисниками ГО «Рух за чесну медицину» розслідування з’ясувалось, що «Кріогенсервіс» систематично порушує законодавство в сфері охорони здоров’я та здійснює постачання фальсифікованих лікарських засобів до медичних закладів країни.

Відомо, що протягом останніх п’яти років підприємство перетворилося на найбільшого постачальника медичного кисню. При цьому, все вказує на те, що воно навіть не має власного виробництва. За наявною інформацією керівник «Кріогенсервіс» Сергій Защенков задля отримання ліцензії надав Держлікслужбі недостовірні відомості про наявність необхідного обладнання. 

Так, серед документів які товариство надає у складі тендерних пропозицій для участі у публічних торгах, є відомості про використання в якості обладнання для виробництва медичного кисню кисневої станції СКДС-70М. За словами експертів, вона не здатна виготовляти медичний кисень у значних об’ємах і є звичайною купою металобрухту.

Крім цього, в Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про низку кримінальних справ, відкритих щодо шахрайських схем «Кріогенсервісу». Але поліція з невідомих причин не квапиться їх розслідувати.

З огляду на все вищесказане люди вирішили вийти на акцію протесту. Вони вимагають негайно провести перевірки на підприємстві та забрати ліцензію в медичних ділків.

Відразу після початку акції до обурених громадян вийшов голова Держслужби Роман Ісаєнко та запросив організаторів акції до свого кабінету для розмови. За словами людей, він уважно вислухав їх та пообіцяв розібратися в ситуації. З’ясувалося, що це далеко не перша скарга на скандальну компанію «Кріогенсервіс». Такі ж самі звернення Роман Ісаєнко отримав від низки громадських організацій та депутатів.

Учасники акції наголосили, що триматимуть ситуацію під громадським контролем:

Якщо вчасно не втрутитися у протиправну діяльність «Кріогенсервісу» і не знищити існуючу схему фальсифікацій, на якій збагачується керівництво компанії, то численних трагедій і людських жертв від отруєння технічними газами не уникнути – переконані вони

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *