Суд щодо оборудок Кузьмінської знову перенесли: цього разу не з’явився її адвокат

#резонанс

Раніше ми писали про те, що героїня гучного скандалу навколо ПАТ «Черкасиобленерго» Світлана Кузьмінська не з’явилася на судове засідання, що мало відбутися в Придніпровському районному суді 5 липня.

Привід ховатися від правосуддя в неї був, адже за попередньою інформацією, разом із своїми політичними покровителями Кузьмінська за часи свого керування обленерго вивела з нього понад 2 мільярдів гривень!

Ми розповідали, що свою неявку до суду Кузьмінська обґрунтувала підозрілим лікарняним, незрозуміло де і ким виданим. Втім, схоже, що суддів походження цього сумнівного документу аж ніяк не збентежило. Усе, що зробили судді, це обмежилися формальним запитом до медичного закладу, який нібито видав Кузьмінській цей лікарняний лист. А судове засідання було перенесено на 22 липня.

У цей час головна фігурантка у справі про мільярдні розкрадання державної скарбниці активно розповідала свої «байки» виборцям та прагнула отримати депутатський мандат. Навіщо? Найвірогідніше, щоб сховатися у Верховній Раді від надокучливих громадян, яких вона позбавила елементарних засобів існування, та від кримінальних справ, які стали для неї кісткою в горлі на шляху до «нових вигідних проектів».

Та, на щастя, сподіванням Кузьмінської збутися не судилося. Місцеві виборці добре пам’ятають, як через «подвиги» колишньої керманички «Черкасиобленерго» тисячі родин залишились без роботи, а одне з найбільших підприємств в регіоні опинилося в занепаді. Тож обурені громадяни не дали Кузьмінській потрапити до Верховної Ради, і сподіваються, що зовсім скоро вона відповість перед законом за свої оборудки.

І от вчора, 22 липня, мало відбутись судове засідання над Світланою Кузьмінською, якого чекали всі. Побачивши, що головна підозрювана в справі нарешті з’явилася до суду, працівники ПАТ «Черкасиобленерго» видихнули з полегшенням та були впевнені, що цього разу їй від правосуддя не втекти. Але несподівано судді повідомили неприємну новину – виявилося, що цього разу до суду не з’явився адвокат обвинуваченої, нібито через те, що в цей час він перебував на іншому процесі. Тож судді знову перенесли слухання, а Кузьмінську попередили, що у випадку неявки адвоката 27 липня, суд звернеться до Центру безоплатної правової допомоги для надання обвинуваченій іншого захисника.

Після цього радісна Кузьмінська, мало не пританцьовуючи, вийшла із приміщення суду. А ошукані люди більше не могли втримати своє розчарування та обурення, тому вигукували їй вслід, що не дадуть пройдисвітці уникнути покарання.

Усі, хто був присутній в залі суду, впевнені, що неявка адвоката Кузьмінської – чергова спроба розкрадачки «Черкасиобленерго» затягнути судовий процес. Водночас люди вірять, що вічно ховатися від правосуддя Кузьмінській не вдасться, і рано чи пізно вона відповість за зруйновані життя та сподівання тих, хто їй вірив.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *