Як відрізнити сакральні золоті хрестики від декоративних? Допомагає розібратися «Онікс» PROMOTED

#реклама

Асортимент прикрас так і вражає різноманітністю. У жіночій скриньці яких тільки аксесуарів не знайдеться. Але серед цієї пишності є особливі вироби.

Зокрема, золоті хрестики, які носять не просто так. Це символ християнської віри. Хоча є й такі, хто купує подібні аксесуари, щоб просто доповнити образ. Ось тільки в цьому випадку вони відрізняються від релігійних. Чим саме, розповість інтернет-магазин «Онікс».

Як не помилитися при виборі прикрас?

Багато хто прагне купувати натільний хрестик в церковній лавці. Там точно не помилитеся. Ось тільки тут не завжди буває величезний вибір. А якщо говорити про декоративні речі, то такі краще шукати в ювелірному магазині. А щоб не помилитися з вибором, запам’ятовуйте головні відмінні характеристики.

Розп’яття

Цей елемент православного або католицького хрестика відрізняється у християн західного і східного обрядів: у католиків перехрещені ступні Христа прицвяховані одним цвяхом. Що стосується декоративних речей, то розп’яття тут немає.

Написи

У католиків ви побачите букви INRI, у православних І.Н.Ц.І. Також часто зустрічається «Спаси і збережи». Декоративні речі не мають ніяких написів.

Форма

Форма і тих і інших може збігатися. У продажу можуть зустрічатися вісьми-, шости- і чотирикутний. Є ще «трилисник».

Декор

Якщо ми говоримо про релігійні хрестики, вони можуть бути як дуже лаконічними, так і мати декоративні елементи – очевидно прагнення прикрасити таку важливу для християнина річ. Так користуються величезним попитом ажурні вироби, які виглядають красиво і не порушують загальноприйнятих правил.

Що стосується декоративних, майстри можуть проявити максимум фантазії. Розсип різних каменів, химерні елементи – все це додає вишуканості та оригінальності. Ви зможете вибрати виріб, який повністю відповідає вашим смакам.

Як бачите, знайти відповідний аксесуар досить просто. Знайдіть лише кілька вільних хвилин. А щоб цей процес пройшов якомога швидше, скористайтеся такими порадами:

  • Ви просто хочете оригінальна прикраса або вас цікавить сакральна річ? Відразу з цим визначитеся. Тим більше ви можете за допомогою фільтра виставити, що вас цікавлять вироби з розп’яттям або з каменями.
  • Подумайте, кому призначається виріб. Просто дітям і дорослим потрібні різні за розмірами хрестики, а жінки люблять більш витончені варіанти.

І ще такий момент: якщо вибираєте релігійний хрестик, не забудьте обов’язково посвятити його в церкві. Тільки після цього вручайте подарунок.

Як бачите, в інтернет-магазині «Онікс» ви знайдете багато красивих і особливих прикрас. Ними ви точно зможете здивувати близьких людей.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *