Світлана Кузьмінська рветься до влади в «Черкасиобленерго»?

#розслідування

Пристрасті навколо «Черкасиобленерго» не вщухають

У місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що колишня керманичка підприємства Світлана Кузьмінська, скоріш за все, перейшла до активних дій і відчайдушно намагається повернути собі колишню посаду.

Ми дізналися, що нещодавно Кузьмінській якимось дивом вдалося домогтися скасування одного з двох рішень суду про заборону суб’єктам державної реєстрації проводити будь-які реєстраційні дії стосовно «Черкасиобленерго», зокрема вносити зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Так, Кузьмінська стала на крок ближче до своєї підступної мети – будь-якими методами повернути собі крісло директора «Черкасиобленерго», що, найвірогідніше, було доведене нею до банкрутства на замовлення зацікавлених політичних діячів. На сьогоднішній день єдиною перепоною на шляху Кузьмінської та її посіпак є друга така заборона суду по іншій кримінальній справі.

Відомо, що 20 вересня, мало відбутися судове засідання щодо розгляду заяви Кузьмінської про скасування цієї заборони. Втім, судове засідання не відбулось.

Найвірогідніше, злякавшись натовпу ошуканих працівників «Черкасиобленерго», які прийшли, щоб завадити Кузьмінській втілити свій підступний задум, фігурантка скандалу на засідання не прийшла. До обурених людей вийшла бліда, немов стіна, секретарка суду і ледве чутно повідомила, що слухання переноситься. Виявилось, що адвокат Кузьмінської поспіхом подав клопотання про перенесення, мовляв, у нього в цей час відбуваються слідчі дії по іншій справі.

Звичайно, сумнівній відмовці Кузьмінської та її адвоката ніхто не повірив. Очевидно, розуміючи свої нечисті наміри, Кузьмінська просто побоялася приходити і дивитися в очі тим, кого «зрадила та цинічно ошукала».

Втім, дивуватися тут нема чому. Адже, усе вказує на те, що ігнорувати судові засідання та маніпулювати ситуацією на свою користь – для Світлани Кузьмінської звична справа. І яскравим підтвердженням цьому є наступне.

23 вересня в Харкові мав відбутися черговий суд над Кузьмінською – її підозрюють у підписанні сумнівних договорів між «Черкасиобленерго» та «Харківобленерго». За інформацією ЗМІ, внаслідок брудних махінацій, із останнього було виведено декілька мільйонів гривень, які, найвірогідніше, осіли в кишенях найближчого оточення Петра Порошенка і його посіпак.

Та попри очікування громадськості, яка наполегливо вимагає притягнути до відповідальності Світлану Кузьмінську, це судове засідання ганебно відклалося. Замість суддів, які мали б нарешті поставити крапку в цій резонансній справі, на людей чекала зашарпана записка зі словами «Суддя Фатєєва Ніна Іванівна пішла на лікарняний».

«Невже судді стали на бік пройдисвітів та корупціонерів?» –  вигукували люди, які так і не дочекалися довгоочікуваного суду над Кузьмінською. «Невже саме їхніми руками буде вистелена червона доріжка Кузьмінській до крісла керівника «Черкасиобленерго», яке вона з ганьбою втратила?»…

Ось тільки не врахували Кузьмінська та її оточення одну важливу річ – люди, які віддали підприємству усе своє життя, не здадуться. Працівники вимученого підприємства запевняють, що будуть йти до кінця і зроблять все для того, щоб «негідниця, яка зруйнувала життя тисяч сімей, відповіла перед законом». І ніхто не зупинить колектив «Черкасиобленерго» – ні куплені прокурори, ні кишенькові слідчі, ні сліпі судді – бо на кону стоїть не лише їх рідне підприємство, а їх честь та гідність.

Ми слідкуватимемо за розвитком подій. Далі буде.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *