Зеленський не зупинить поставки «убивчого» кисню в лікарні: очікування українців не справдилися

#розслідування

Нашій редакції стало відомо, що вчора під стінами Офісу президента України пройшла акція протесту щодо протиправної діяльності компанії Сергія Защенкова «Кріогенсервіс», що постачає в українські лікарні замість медичного кисню небезпечний технічний газ

На жаль, не обійшлося без інцидентів. Зіштовхнувшись з цинічною байдужістю заступника керівника  Офісу президента Юрія Костюка, одному з постраждалих від фальсифікату Защенкова стало зле прямо під дверима відомства. Подробиці – в матеріалі.

Майже півроку громадяни намагаються достукатися до контролюючих та правоохоронних органів, щоб вони зупинили поставки небезпечного фальсифікату в українські лікарні – та все марно. Усе вказує на те, що чиновники відверто закривають очі на оборудки Защенкова, бо мають у цій справі власний інтерес. А поки контролюючі органи, генпрокуратура та правоохоронці роблять вигляд, що нічого не відбувається, кількість українців, постраждалих від отруєння технічним киснем, невпинно зростає.

Раніше ми розповідали про сумну історію Олександра Григоровича з Києва, який віч на віч стикнувся з наслідками так званої діяльності «Кріогенсервісу», та мало не помер.

Не бажаючи миритися з протиправною діяльністю Защенкова, Олександр Григорович почав діяти – кожного дня він, ледве стоячи на ногах, виходив на акції протесту під стіни Держлікслужби, СБУ та генпрокуратури. Та виявилося, що до людей, які стали жертвами афери медичного ділка, чомусь нікому немає діла.

Розуміючи, що від заангажованих високопосадовців адекватної реакції йому не дочекатися, Олександр Григорович звернувся до президента Володимира Зеленського. Втім, пройшов майже місяць, але від Офісу президента жодної реакції не було. Кожного дня Олександр Григорович приходив до відомства, щоб отримати відповіді, але його відверто ігнорували. Все це наводить на думку про те, що новий президент, як і його «попередники», вперто не чує крик про допомогу від громадян.

Щоб нагадати президенту та його команді, що українці втомилися від порожніх обіцянок і чекають від нової влади справжніх змін та реальної боротьби з ділками, Олександр Григорович разом з десятками інших активістів сьогодні знову прийшов під стіни Офісу президента. Учасники акції роздавали листівки перехожим та вимагали від представників Офісу вийти до людей і відповісти, чому президент бездіє.

І наполегливість громадян дала свої результати. Через півтори години після початку акції до активістів вийшов заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк. Але, тільки-но почувши, що активісти прийшли з приводу афери Защенкова, Костюк раптом передумав давати будь-які коментарі та швидко направився до дверей Офісу.

Безсоромна поведінка представника президента неабияк обурила активістів, а змучений від цинічної байдужості посадовців Олександр Григорович не витримав емоційної напруги та втратив свідомість. Представники поліції, які знаходилися поруч, викликали швидку і непритомного активіста в тяжкому стані відвезли до найближчої лікарні.

А в очах учасників акції, що залишилися під відомством, застигло питання: «Які ще жертви потрібні, щоб влада нарешті звернула увагу на свавілля Защенкова?».

На жаль, очікування українців не справдилися. Усе вказує на те, що Зеленський виявився безпорадним перед злочинними «схемами», які були організовані його попередниками. А може він навмисно закриває очі на очевидні оборудки медичних ділків, переслідуючи власні інтереси. Покаже час.

У будь-якому випадку, бездіяльність Зеленського дуже дорого обходиться українцям, адже з кожним днем постраждалих від небезпечного фальсифікату стає все більше. І навряд чи вони колись пробачать це новому президенту.

Матеріал надано ГО “Рух за чесну медицину”.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *