8 лайфхаків для того, щоб вчитися продуктивно

#навчання

Немає кращого способу прискорити свій кар’єрний ріст, ніж стати обізнаним і найбільш компетентним у своїй професії. Зібрали для вас 8 лайфхаків, які допоможуть вам вчитися новому швидко і продуктивно

Знайдіть правильне місце для занять

Вас не повинні відволікати. По можливості забезпечте собі такі умови, в яких вас ніхто не буде турбувати. Вам повинно бути комфортно.

У книзі “Навчиться вчитися” автор радить спробувати вчитися під фонову музику. Він упевнений, що якщо підібрати підходящу фонову музику, то можна в рази збільшити продуктивність і концентрацію.

Чистота на столі

Приберіть всі непотрібні книги і немиті чашки. Нехай вас не дратує безлад навколо. Під час навчання увага повинна бути зосереджена на самому навчанні, а не на думках про те, що треба було б прибрати.

Побільше світла

Чим більше світла на вашому робочому місці, тим приємніше працювати. Ваші очі не перенапружуються і мозок не витрачає сили на те, щоб вдивитися в рядки. Психологи впевнені, що світло також створює ілюзію розпалу дня, що допомагає обдурити організм і змусити його ще трохи попрацювати навіть пізно ввечері.

Геть соціальні мережі

Якщо ви знаєте, що хтось повинен зв’язатися з вами по важливій справі – дайте свій номер телефону. Більше в Інстаграмы і Фейсбуці немає нічого корисного на момент навчання. Відгородившись від соцмереж ненадовго, ви зробите справи набагато швидше і якісніше.

Заохочуйте себе

Прочитали кілька важливих глав? Перервіться на фільм. Подивилися навчальний ролик? Випийте чаю. Навіть невеликий стимул зробить вашу роботу більш продуктивною.

Переривайтеся на фізичну активність

Встаньте з-за столу, пройдіться по квартирі, зробіть невелику зарядку. Зміна розумової діяльності на розминку підбадьорить вас і забезпечить мозок киснем.

Обговоріть з кимось із близьких те, що дізналися

Це ваш шанс проговорити ще раз (а значить і краще запам’ятати) те, що ви вивчили, і засвоїти щось нове.

Не опускайте руки

Часом навчання чомусь новому буває вкрай непростим і непіддатливим. Невдачі і набиті шишки – незмінні супутники особистісного зростання. Тільки долаючи себе і не втрачаючи оптимізму можна домогтися бажаних результатів 🙂

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *