Як знайти своє призначення: 6 дієвих порад

#мотивація

Зібрали 6 дієвих порад, як знайти свою мету в житті

 

Станьте егоїстом

З дитинства ми впритул знайомимося з фразами на кшталт  “Що люди подумають?”. Насправді іншим, найчастіше, ніколи лізти в чуже життя. Це “радянський” синдром, придуманий предками, який щільно укорінився в головах сучасних людей. Кидайте цю справу. Подумайте про себе і про те, що вам приносить задоволення.

Згадайте дитячі мрії

У кожного з нас в дитинстві була мрія. Всі ми хотіли стати космонавтами і принцесами. Дітьми ми не боялися мріяти. Нас не лякали кордони, які накидає на нас суспільство. Нам було легше уявити себе в ролі музиканта або президента, рятувальника або вченого.
 
У дитинстві проростає зернятко нашої мрії, яка могла зберегтися до сьогоднішнього моменту. Тому варто спробувати згадати її. Можливо, дитинство допоможе вам знайти себе в цьому світі божевільних можливостей.

Проаналізуйте свої навички та вміння 

Не придумуйте велосипед, коли він у вас вже стоїть на балконі. Найчастіше ті самі навички у вас вже є, просто ви не встигли звернути на них увагу. Можливо, ви вже робили спробу знайти себе в цій справі, але через великі вимоги до себе – закинули. Складіть список навичок і умінь, якими ви володієте.

Зрозумійте, що вам дійсно подобається

Візьміть список з попереднього пункту і доповніть його тим, що приносить вам 100% задоволення, від чого ви втрачаєте хід часу. Можливо, це писати статті або спілкуватися з людьми, допомагати людям або фотографувати. Пробуйте себе в цьому. Своє “внутрішнє я” не обдурити.

Відкрийтеся новим знанням

Часто люди, які запитують “Як знайти себе і сенс життя?”, просто не знають скільки дверей перед ними відкрито. Тому вивчайте напрямки, читайте книги, ходіть на курси, пробуйте нові захоплення. Як ви дізнаєтеся, що ви художник, якщо ви не пробували писати картини? Щоб прийти до таких рішень, спочатку треба про них дізнатися. Без постійного саморозвитку і самовдосконалення це неможливо.

Придумайте свій світ

Якщо не спрацював жоден із способів, то спробуйте уявити свій ідеальний світ, де все так як ви хочете: улюблена робота, прекрасна дружина/чоловік, хороші діти, подорожі. Уявіть його максимально докладно, кожен момент, подивіться чим ви займаєтеся, як проводите час, ким працюєте. Це однозначно наблизить вас до мети і дозволить зрозуміти, хто ви і чого хочете.
 
 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *