5 правил успішного планування

#мотивація

Понеділок – ідеальний день для планування. А щоб вам було легше систематизувати свої думки і скласти список своїх завдань на тиждень, ми зібрали 5 основних правил планування, які працюють

 
 1️⃣  Ніколи не починайте день, якщо він ще не розпланований на папері або в планувальнику завдань. Якщо ваша мета не зафіксована, то її не існує взагалі. Список намічених завдань – це карта, яка не дасть вам зійти або відхилитися зі шляху до поставленої мети.
 2️⃣ Робота зі списком запланованих справ збільшує загальну результативність вашої діяльності з першого ж дня планування. З вечора готуйте список завдань, які потрібно виконати в наступний день. Завдяки цьому ви завжди будете знати, з чого почати свій день.
 3️⃣  Працюйте за складеним вами списком протягом усього дня. Якщо у вас виникне нове завдання, внесіть його в список з урахуванням пріоритетності по відношенню до раніше запланованих завдань. Після виконання чергового завдання зі списку, обов’язково викреслюйте його. Це принесе вам почуття задоволеності своєю роботою, додасть ентузіазму і надихне на виконання наступних завдань.
 4️⃣  Плануйте від більшого до меншого, від довгострокового до короткострокового, від життєвої мети до плану на день. По кожній справі ставте фіксовані терміни, коли вона повинна бути завершеною. … “Одне закінчене результативне завдання вартує півсотні напівзакінчених завдань”, – Малкольм Форбс.
 5️⃣  Складне завдання завжди діліть на дрібні підзадачі. Тут добре допомагає дерево рішень, де ключове завдання — дерево, а підзадачі для її виконання — гілки. Продовжуйте “розгалуження” до тих пір, поки процес виконання всього завдання не стане простим і прозорим.
 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *