Єдиний реєстр судових рішень: як легко і швидко знайти рішення

#поради юриста

Українські реєстри подекуди схожі на темний ліс, де дорогу можуть знайти лише досвідчені адвокати та юристи. Не виняток і Єдиний державний реєстр судових рішень України.

Аби не блукати цим Реєстром та знаходити потрібну інформацію швидко, адвокати АБ «Ципін і партнери» розробили головні правила пошуку рішень у Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Правила пошуку рішень в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

По точній фразі.

Цей вид пошуку здійснюється за допомогою лапок («»). Тобто точну фразу чи слово, за якими здійснюється пошук, потрібно взяти в лапки. У цьому разі Реєстр видасть документи, де у запиті будуть точно відображені слова чи фраза.

Не відомий точний номер справи? Не біда.

Якщо так сталось і ви не знаєте точного номера справи, тоді замість невідомого символу в Судовий реєстр можна вписати знак питання (?).

По одному з кількох пошукових слів

В цьому виді пошуку задіяний логічний оператор OR, який треба зазначати великими літерами. Реєстр «підбере» документи, в яких буде зазначене одне з написаних слів або словосполучень.

За кількома пошуковими запитами

Пробіл між пошуковими запитами означає, що пошук відбуватиметься одночасно по всім перерахованим словам. Проте, якщо пошук відбуватиметься не за окремими словами, а за пошуковими фразами тоді краще використовувати такий логічний оператора як AND. Він має бути написаний великими літерами. Тоді в наслідок пошуку сформується список документів, в яких буде дві пошукові фрази.

По основній частині пошукового слова

В цьому випадку потрібну інформацію шукаємо за допомогою зірочки (*). Вона може замінити один або й кілька символів. Щоправда, перед зірочкою повинно бути не менше трьох символів. Інакше Реєстр «відмовиться» шукати рішення.

Пошук з виключенням окремих слів

Для того, аби в результатах пошуку не відображались окремі значення між пошуковими запитами, потрібно поставити логічний оператор NOT. Тоді всі слова, вказані перед логічним оператором, будуть враховані , а всі що після – ні. Щоправда, приписувати його потрібно великими літерами і можна використати в Судовому реєстрі лише за наявності не менше двох пошукових слів.

Шукаємо рішення без потрібного слова

Якщо потрібно, щоби знайдені у Судовому реєстрі документи обов’язково мали певне значення, тоді перед пошуковим словом потрібно поставити знак плюс (+).

Комбінований пошук

В цьому разі одночасно використовуємо різні способи пошуку за допомогою дужок. Використання дужок на початку запиту – не дозволяється.

Виключаємо з пошуку певне слово

Аби в результаті пошуку в Єдиному державному реєстрі судових рішень України не відображалось певне значення , перед таким пошуковим словом потрібно ставити знак мінус (–).

Використовуючи ці поради, на пошук рішень в Єдиному державному реєстрі судових рішень України не доведеться витрачати години.

Читайте також: Фатальна похибка: як помилки в договорі впливають на рішення суду

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *