Симптоми коронавірусу і як його самостійно відрізнити від грипу

#коронавірус

Хвиля паніки через спалах коронавіруса охопила половину земної кулі. Багато країн зараз знаходяться на карантині. Діагностику захворювання ускладнює те, що його симптоми досить схожі на ознаки грипу, застуди та алергії. Проте розпізнати вірус можливо!

Підготували список симптомів, характерних для коронавіруса, а також, як його можна відрізнити від грипу і застуди.

ЯКІ СИМПТОМИ КОРОНАВІРУСУ У ЛЮДИНИ

  1. У коронавіруса є три симптоми, які разом не характерні для застуди, грипу та алергії. У хворих на цей вірус, як правило, спостерігається жар, сухий кашель і утруднене дихання.
  2. Головні болі, біль в м’язах і горлі можуть також спостерігатися (хоча і не часто) при COVID-19. При грипі ці симптоми, навпаки, зустрічаються часто. Біль у м’язах і горлі також звичайна справа при застуді і ніколи не проявляється при алергії. А ось голова може іноді боліти при алергії і рідко при застуді.
  3. Втома при зараженні цим вірусом проявляється рідко, чого не скажеш про грип, який володіє схожими симптомами у вигляді температури і сухого кашлю.
  4. При коронавірусі людина рідко чхає, тоді як при звичайній застуді і алергії це відбувається часто.
  5. Діарея при коронавірусі трапляється рідко, хоча такі випадки теж описані. Діарея при грипі буває тільки у дітей. Рідко при COVID-19 буває і нежить. А при застуді і алергії це звичайна справа. Іноді нежить спостерігається при грипі.
  6. У багатьох тих, хто заразилися інкубаційний період захворювання, викликаного вірусом SARS-CoV-2, може тривати до 14 днів або навіть довше. Часто він протікає легко і безсимптомно. Якщо ти відчуваєш невпевненість або побоювання, варто звернутися до лікаря. При необхідності він відправить в лабораторію зразок мокротиння для перевірки на наявність респіраторних вірусів.
  7. У групі ризику люди похилого, люди з проблемами згортання крові, запальними процесами, сердечники, астматики, діабетики і гіпертоніки.

Світова практика показує, що найкращий метод боротьби з поширенням коронавіруса – це карантин і максимальне обмеження пересування. Тайванські експерти пропонують нам простий тест для самоперевірки на коронавірус, який ми можемо робити щоранку. Зроби глибокий вдих і затримай дихання не менше, ніж на 10 секунд. Якщо ви можете це зробити без того, щоб закашлятися, без почуття дискомфорту або напруженості, то це свідчить про те, що в легенях немає фіброзу, і по суті означає, що інфекції немає.

Постарайтеся перевіряти себе щоранку в середовищі, де чисте повітря, а також не забувайте пити більше рідини.

Бережіть себе і близьких, зберігайте розсудливість і не піддавайтеся паніці. Як говорив ще цар Соломон: «І це пройде!» Будьте здорові!

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *