На карантині, але не вдома: як зустріти 2021 рік

#Новий рік

Якщо ви звикли святкувати Новий рік весело та шумно, а ідея провести Новорічну ніч удома вас не захоплює, давайте ділитися варіантами, де зустріти свято. Чекаємо на ваші коментарі. Адже правило «як зустрінеш новий рік, так його і проведеш» ніхто не відміняв!

Новий рік – найулюбленіше свято і дітей, і дорослих. І якщо пандемія забрала у нас запальні корпоративи до ранку та велелюдні шкільні свята, то новорічною вечіркою ми вже точно не готові поступитися. Нехай і не з великою кількістю гостей, зі збереженням соціальної дистанції та усіма засобами безпеки. Але весело та креативно і… не вдома. Якщо добре подумати, у нас не так вже й мало варіантів радісно та душевно зустріти наступний рік, навіть на карантині.

Новий 2021-й за кордоном

Поїздки до Європи, зимових курортів Австрії, Франції та Італії доведеться відкласти. Але натомість у вас є шанс відкрити для себе гірськолижний відпочинок в Македонії, Туреччині та Болгарії. Туреччина, до речі, окрім гірськолижного курорту Ерджиес, може запропонувати новорічний Стамбул. Прекрасна нагода познайомитись з історією та архітектурою величного міста, якщо ви досі не встигли побувати там.

Море на Новий рік теж ніхто не відміняв. Українців все ще чекають Египет, який за час пандемії суттєво обвалив ціни і тому залишається для українців одним із найпопулярніших місць відпочинку. Трішки дорожче обійдуться свята в ОАЕ, однак і ця країна знизила ціни для туристів.

Для любителів екзотичного відпочинку також доступні Мальдіви, Багамські та Сейшельські острови, Домініканська республіка та африканський острів Занзибар. В умовах, коли закриті Таїланд, Балі та Шрі-Ланка, Занзибар набирає всю більшу популярність серед українських туристів, передусім через наявність прямих рейсів із Києва та доступну вартість.

Подорожуємо Україною

Новорічні та різдвяні свята українці традиційно люблять зустрічати у Карпатах та Львові. Адже це не лише можливість активного зимового відпочинку на лижах, а передусім – душевні традиції, якими повняться карпатські курорти. Не впевнені щодо масових різдвяних гулянь, однак запашна карпатська кухня, запальні танці та співи, а також казкова зимова атмосфера вам забезпечені. А у випадку Львова – ще й можливість познайомитись з культурними та історичними пам’ятками, а також спробувати знамениту львівську каву та смаколики.

Однак насправді не варто обмежувати свій вибір лише Карпатами. Не менш романтично було б зустріти Новий рік, приміром, в Одесі чи іншому улюбленому місці на морі. Подаруйте собі відпочинок, повний релаксу, щоденних прогулянок морським узбережжям та захопливих пейзажів.

Є і більш активні ідеї внутрішнього туризму. Сплануйте свій автомобільний маршрут так, щоб кожну ніч проводити в новому місті. Продумайте, тематичний тур, приміром замками України: Камінець-Подільський, Хотин, Луцьк… Забронюйте заздалегідь готельні номери та місця в ресторанах і насолоджуйтесь враженнями.

Свята у столиці

Для гостей та жителів столиці головним місцем зустрічі Нового року залишається Софіївська площа. Цього року організатори вирішили залишити лише фонову музику, їжу та напої продають на виніс, а гостей запускають на площу по 100 чоловік. Однак не варто засмучуватися через обмеження. Натомість у столиці відкрито новорічний маршрут від Арки Дружби народів, через пішохідно-велосипедний міст, парк «Володимирська гірка», Алею художників, Андріївський узвіз до Контрактової площі. Впродовж маршруту продають смаколики, на гостей чекають красиві місця для зйомок та розваги.

Однією з улюблених зимових розваг дітей і дорослих залишається ковзанка. У Києві ковзанки діють на Подолі та Дружби народів. Іншим популярним місцем відпочинку на зимові свята є ВДНГ. Тут теж на гостей чекає ковзанка, фотозони та атракціони.

Зустріти Новий рік можна і в ресторані чи нічному клубі. У Новорічну ніч закладам дозволено працювати до 7 години ранку. Звичайно, про бронювання місця краще подбати заздалегідь.

Дбайте про власне здоров’я, користуйтеся засобами безпеки, оточіть себе хорошими людьми і зберігайте гарний настрій. І тоді Новорічна ніч будь-де стане для вас казковою та незабутньою.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *