Діловий візит заступника міністра закордонних справ Македонії: на шляху до відновлення співпраці з Україною

Україна є одним із найбільших стратегічних партнерів для Македонії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Республіки Македонія Ілія Ісайловські, що прибув із діловим візитом до Торгово-промислової палати України 5 грудня. Разом із представниками ТПП України делегати обговорили активізацію бізнес-відносин між країнами через створення македонсько-української ділової ради.

Учасники зустрічі впевнені, що наступний 2017 рік стане новим етапом у розвитку економічних відносин України та Македонії.

«Ми високо оцінюємо наші дружні відносини, ми високо оцінюємо роботу, що  проводиться, передусім, посольством Республіки Македонія в Україні з активізації наших відносин. Україна завжди була важливим гравцем у регіональній і світовій міжнародній торгівлі, тому для нас важливо розвивати нові зв’язки з іноземними підприємствами, розвивати експортний потенціал, виводити нові продукти на зарубіжні ринки. Саме тому варто пильніше придивитися до такої країни, як Македонія», — наголосив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Головною метою свого візиту пан Ісайловські назвав відновлення як економічних , так і політичних відносин з Україною. Для цього на рівні Міністерств закордонних справ України та Македонії буде підписано протокол про співробітництво, що дає можливість політичних консультацій на різних рівнях.

«У нас є дуже хороший базис. Укладено договір про зону вільної торгівлі з Україною, і це дає зовсім інші перспективи для розширення македонського й українського бізнесу. Тому політичний діалог потрібен, щоб дати відповідну підтримку. Я сподіваюся, що цей візит буде поштовхом, аби в нас відбулася міжурядова комісія з приводу торгово-економічного співробітництва»,сказав Ілія Ісайловські.

Серед найперспективніших галузей економіки, що цікавлять македонських партнерів,  — енергетика, будівництво доріг, туризм та виноробство. Та особливої уваги все-таки приділяють сільському господарству.

«Є цікаві перспективи щодо співпраці в області спільного вирощування овочів. Дуже хороші технології в Македонії й непогані умови для вирощування в Україні. Цей потенціал обов’язково треба використовувати», — зазначив віце-президент ТПП України Валерій Король.

Зазначимо, що серед  переваг Македонії як надійного партнера — вільна торгівля з ЄС та стабільна економічна ситуація. Крім того, в рейтингу країн за легкістю ведення бізнесу вона посідає 12-те місце зі 189 можливих.  Тож економічна інтеграція з Республікою Македонія відкриватиме для українських підприємців нові можливості: як для експорту продукції, так і для тендерних закупівель.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *