Як побороти лінь: ефективні поради

Нічого не встигаєте? Можливо, це через те, що інколи ваша лінь виявляється сильнішою за бажання зробити все вчасно. Перевіреними порадами у боротьбі з лінню поділився Канал 24. А редакція ЦКП інформ підготувала зручну інфографіку.

#1 Правило однієї хвилини

Це правило допоможе тим, кому складно виконувати однотипні дії. Наприклад, відвідувати курси або спортивні тренування. Згідно з японською методикою кайдзен (або правила однієї хвилини), необхідно займатися якоюсь справою щодня протягом однієї хвилини. В цьому випадку ви не будете відчувати напруги, а лише радість і задоволення від зробленого.

Короткі заняття надихнуть вас, допоможуть повірити в свої сили й мотивуватимуть на великі звершення. Поступово час потрібно збільшувати, поки ви не дійдете необхідної тривалості.

#2 Правило трьох вдихів

Це відмінний спосіб, що допомагає в тих випадках, коли ви не можете почати виконання справи чи завдання. Наприклад, зателефонувати партнеровы. Дайте собі установку, що після трьох вдихів ви вже зробите перший крок назустріч справі.

Зробіть три глибоких і повільних вдихи і видихи. За цей час уявіть першу дію, яку потрібно зробити. Після третього видиху ви відчуєте прилив сил.

#3 Правило гарного настрою

Найчастіше причина нашої ліні – поганий настрій. Обдурити мозок досить просто: протягом декількох секунд думайте про те, що ви абсолютно щасливі, й посміхайтеся. Ваші думки самі приведуть вас до якихось позитивних подій із минулого, настрій покращиться, а в такий спосіб розпочати справу значно простіше.

#4 Правило продуктивного ранку

Часто на роботі ми маємо виконувати дрібні, але нецікаві або клопітливі справи. Найчастіше їх відкладають на потім, часом і зовсім забуваючи про них та отримуючи потім зауваження від керівництва.

Визначте для таких справ ранкові години. Особливо якщо завдання носить механічний характер, наприклад впорядкувати документацію за певним критерієм.

Вранці подібні завдання мозок виконує легше й швидше. Крім того, після успішного виконання нудною завдання ви відчуєте додатковий приплив сил і з ентузіазмом розпочнете інші справи.

lin-2

lin-3

lin-4

lin-5

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *