Ціни на хліб можуть зрости до 10 гривень за буханець

Експерт агропромисловості Денис Марчук повідомив, що ціни на хліб в Україні зростуть на 20%. Про це повідомляє Finance.UA.

За його словами, за буханець покупцям доведеться віддати близько 10 грн. Також у ціні зростуть й інші борошняні вироби.

“Приклад з гречкою заразливий: бізнесмени побачили, що на одному локальному ринку можна добре заробити. В Україні стає дедалі менше виробників хліба, раніше в кожному регіоні було безліч таких заводів. Зараз їх обмаль, ринок монополізується, залишається кілька великих заводів. Але якщо в регіоні працюють 2-3 компанії, з іншої області хліб туди вже не повезуть”, – заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

На його думку, виробники хліба пшеницю будуть купувати теж у великих компаній. Дрібним покупцям можливість закупити зерно вже просто не випаде.

Також Дорошенко відзначив, що значна частина зерна йде на експорт.

“Скупити зерно, щоб потім зіграти на підвищенні ціни на хліб стало можливим. Дуже активно останнім часом стали рости великі компанії, що виробляють хліб. Вони поводяться якось дуже агресивно, що наштовхує на думку: неможливість законтрактувати зерно пов’язана з ними, серед іншого. А раз так – ми можемо отримати ту саму проблему, як і з гречкою, тільки вже на хлібі”, – підкреслив він.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *