Деканоїдзе розповіла, як очищатимуть поліцію

Першим кроком стала атестація, після якої було звільнено понад чверть керівного складу всіх рівнів. Про це повідомляють у МВС. 

Крім того, за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки поліції, відкрито близько 900 кримінальних проваджень стосовно самих поліцейських. Про це глава Національної поліції України повідомила сьогодні, 20 жовтня, на засіданні колегії МВС України.

Хатія Деканоідзе назвала кілька факторів, які суттєво впливають на криміногенну обстановку в Україні. За її словами, першим викликом є необхідність протидії злочинності у країні, де йде війна. Крім того, на роботу поліції впливає необхідність протидії корупції всередині відомства, а також недостатня мотивуюча база поліцейських – низькі зарплати, відсутність технічного забезпечення.

Глава Нацполіції зазначила, що не дивлячись на критику процесу атестації, після її завершення з поліції були звільнені 26% керівників. При цьому 4,4 тисячі співробітників були підвищені в посаді і приблизно стільки ж – понижені. Крім того, очищення поліції триває «в ручному режимі» – силами підрозділів внутрішньої безпеки. За їх матеріалами протягом кількох місяців були відкриті близько 900 кримінальних проваджень.

«Ми очищаємося, боремося і хочемо стати дуже важливим державним інститутом», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Вона зазначила, що реформа поліції – «це шлях, коли поліція є частиною суспільства, захисником народу, ліберальних цінностей і прав людини».

Вільна від корупції правоохоронна система є гарантом для інвестицій, розвитку середнього і малого бізнесу. Це, в свою чергу, буде позначатися на економічному зростанні країни.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *