В Україні запустили сервіс безкоштовного вивчення англійської

Кияни Назар і Наталія Бартосік вирішили дати співвітчизникам можливість вивчати саме розмовну англійську. Вони створили сервіс «КіноМова», який покликаний навчити говорити англійською за допомогою кінокласики. Про це повідомляє AIN.UA.

Наразі сервіс  працює в альфа-версії, тому доступних фраз всього 16, але, якщо користувачам сподобається ідея, розробники обіцяють запустити проект повноцінно.

Сервіс орієнтований на людей, які тільки починають вивчати англійську і відразу приходять в жах від граматичного підходу в традиційній освіті. Англійська мова в ньому подається не у вигляді друкованих слів, діалогів і текстів, а у вигляді уривків з відомих англомовних фільмів, що дозволяє бачити конкретні життєві ситуації, відчувати емоції акторів, чути різні діалекти. А головне, фрази з фільмів регулярно зустрічаються в повсякденному житті, на відміну від абстрактних слів і текстів в книгах або онлайн-курсах.

Назар і Наталія вважають, що вивчення мови, максимально наближеної до реального життя, є ключовою умовою ефективного засвоєння. Наявність зразків вимови різними голосами і в різних формах (американської і британської) навчить краще розуміти мову на слух, а також зменшить ризик появи слов’янського акценту. Так вчаться люди, які живуть в країні-носії: чують, що говорять інші, і повторюють, поступово опановуючи мову. Але замість аборигенів тут – улюблені кіногерої: Форест Гамп, Тайлер Дерден, хоббіт Фродо, рибки з «В пошуках Немо» і інші.

В альфа-версії сервісу є всього 16 фраз з 15 фільмів.

«Ми відібрали близько 20 фільмів і написали алгоритм для аналізу їх субтитрів. Потім на базі пакета для статистичного аналізу великих даних відібрали найбільш часто вживані фрази і вже для них відбирали найцікавіші уривки », – розповів Назар.

Сервіс повністю безкоштовний і таким і залишиться, обіцяють Назар і Наталя. Втім, вони не виключають, що в майбутньому додадуть якісь зміни за моделлю freemium. А поки сайт вдається підтримувати завдяки гранту від Red Hat Openshift, в рамках якого протягом півроку стартапам виділяють $ 100 в місяць на хостинг і обслуговування.

«Ми подали заявку з описом проекту та вони взяли нас в свою грантову програму. Потім можна подати нову заявку, і якщо проект не порушує їх норм, то вони можуть продовжити грант », – розповів Бартосік.

Поки в команді лише дві особи, але розробники готові прийняти будь-якого, хто хоче допомогти. В остаточній версії буде більше 400 фраз з понад 100 фільмів, які повинні забезпечити основну частину повсякденної лексики. Також автори проекту планують дати можливість користувачам озвучувати фрагменти фільмів власним голосом, щоб практикуватися в вимові і змагатися з іншими користувачами.

«Це буде схоже на такий собі міні-Coub. Повинно бути весело », – пообіцяв Назар.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *