Військовим-контрактникам дозволили звільнятися

Відтепер військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням зможуть продовжити службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби. Про це повідомляє Юрліга. 

Право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці:

  • які проходять військову службу за контрактом, дія якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації і вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту, крім випадків, визначених абзацом другим частини третьої статті 23 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу»;
  • уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію і відслужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Такі особи можуть продовжувати військову службу за новим контрактом, що укладається на умовах, передбачених частиною четвертою статті 23 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу», якщо вони виявили таке бажання.

Звільнення таких військовослужбовців з військової служби здійснюється (за бажанням військовослужбовця) в терміни і в обсягах, визначених центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями, не пізніше одного року з дня набрання чинності відповідного Закону.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби» (проект № 5337) був прийнятий ВР сьогодні, 6 грудня.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *