Україна поглибить співпрацю з Македонією

Україна зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва з Македонією у галузі сільського господарства. Про це повідомляють у Мінагрополітики. 

Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі із Надзвичайним та повноважним Послом Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі.

«З 2009 року між Україною та Македонією повністю лібералізована торгівля промисловою продукцією. На жаль, дія угоди не поширюється на сільськогосподарські товари, за винятком окремих позицій. Думаю, настав час перейнятися цією прогалиною», – зазначив Тарас Кутовий у ході зустрічі.

У свою чергу, македонська сторона висловила згоду щодо поглиблення двосторонніх відносин між країнами та підкреслила, що Україна зарекомендувала себе надійним партнером.

«Зараз нам необхідно здійснити поглиблений аналіз фінансово-економічних наслідків від подальшої лібералізації торгівлі в рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною та Республікою Македонія», – зазначив Міністр та додав, що питання скасування мит на імпорт товарів, передбачених Угодою, впливатиме на доходну частину державного бюджету та матиме вплив на окремі галузі аграрного сектору економіки України.

Наприкінці зустрічі Тарас Кутовий запевнив Столе Змейкоскі, що Україна зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва у галузі сільського господарства, зокрема і щодо розвитку торговельно-економічної співпраці, галузевого співробітництва, взаємної участі у профільних виставково-ярмаркових заходах з метою активізації українсько-македонського співробітництва.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *