Співробітниця банку привласнила понад 100 тисяч гривень

Працівники відділу протидії кіберзлочинам розкрили фінансову аферу. Про це повідомляють на сторінці Департаменту кіберполіції у facebook.

Нещодавно до поліції звернулося керівництво однієї з банківських установ, розташованих у м. Житомир. Фінансисти повідомили, що з рахунку банку зникла велика сума грошей.

У ході здійснення оперативних заходів увагу поліцейських привернула співробітниця управління цього банку. При проведенні подальших розшукових заходів, правоохоронці з’ясували, що зловмисниця, маючи право доступу до автоматизованої системи «SAP» та інформації з обмеженим доступом (банківської таємниці), вчинила ряд злочинів, що привели до несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах.

Остання, використовуючи свій службовий персональний комп’ютер, формувала платіжні доручення в автоматизованій системі банку «SAP». Після цього, працівниця банку створювала підроблені платіжні доручення, до яких вносила завідомо неправдиві відомості. Грошові кошти перераховувались на банківські рахунки близьких осіб та родичів, які не були обізнаними у злочинних намірах.

Загальна сума привласнених коштів становить 113 тисяч гривень.

Наразі за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.3 ст. 190, ч.3 ст. 200, ч. 3 ст. 362, Кримінального кодексу України, за якими 13.01.2017 оголошено про підозру у вчиненні даних злочинів.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *