Україна може стати світовим продовольчим донором – ФАО

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) віднесла Україну до числа держав, що можуть в перспективі стати світовими продовольчими донорами. Про це повідомляють у Мінагрополітики. 

«Згідно з висновками ФАО, Україну віднесено до числа держав, які в перспективі можуть стати світовими продовольчими донорами. За умови відновлення та розвитку зрошувальних систем, Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн т на рік та для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400- 500 млн людей», – зазначив Міністр агрополітики Тарас Кутовий.

За домовленістю зі Світовим банком, Урядом України утворена Координаційна рада для розробки Стратегії відновлення та модернізації зрошувальних систем України. Наявність затвердженої Урядом Стратегії стане основою підготовки угоди зі Світовим банком щодо його участі у фінансуванні відповідних робіт.

«Розраховуємо, що фінансування і відновлення зрошення розпочнуться у 2017 році. За експертними оцінками, має бути залучено 1,5-2 млрд доларів інвестицій. Наша мета – до 2021 року відновити поливи на площі 500-550 тис. га, що дозволить виробляти зернових до 20 млн тонн щорічно», – повідомив Міністр.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *