Молоді правники можуть пройти стажування у ВРЮ

Пройти стажування в секретаріаті Вищої ради юстиції можуть громадяни України віком до 25 років, які є студентами вищих навчальних закладів за спеціальностями галузі знань «Право», або які отримали вищу освіту в цій галузі знань, та не перебувають на посадах держслужби. Про це повідомляє Юрліга. 

Стажування здійснюється строком до 6 місяців з метою ознайомлення з функціонуванням державної служби.

Допуск до стажування оформляється наказом керівника держслужби на підставі заяви особи, яка має намір пройти стажування, в якому зазначаються мотиви стажування.

Стажування може здійснюватися з ініціативи членів Вищої ради правосуддя, керівника секретаріату, керівників вищих навчальних закладів, молодіжних громадських формувань та інших осіб.

Зміст стажування визначається індивідуальним планом, який затверджує керівник стажування. Після закінчення стажування на прохання стажиста керівник стажування складає, підписує і видає йому характеристику, що містить коротку інформацію про результати стажування.

Вища рада правосуддя не несе зобов’язань по відшкодуванню стажистам витрат на проїзд до місця стажування і назад, наймання житла, добових за час перебування в дорозі і т.п.

Порядок стажування громадян з числа молоді в секретаріаті ВРЮ затверджений наказом голови Вищої ради правосуддя від 16 січня 2017 року № 1/0 / 1-17.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *