Росія обмежила грошові перекази до України

Російська Держдума прийняла закон про обмеження грошових переказів. Дія документу стосується і України.Тепер проводити такі операції можна лише через підконтрольні Росії платіжні системи

Держдума РФ прийняла закон, який обмежує грошові перекази з РФ в інші держави за допомогою іноземних платіжних систем. Про це повідомляє Finance.UA.

Згідно з поправками, у разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснений тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами. Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Банк Росії буде розміщувати на своєму сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, зареєстрованих ЦБ.

Закон набуде чинності після закінчення 30 днів з його офіційного опублікування. При цьому норми закону будуть діяти відносно вже введених іноземними державами заборон щодо зареєстрованих в РФ платіжних систем.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *