Українським аграріям радять вирощувати нішеві культури

У Мінагрополітики розповіли про переваги вирощування нішевих культур

Вирощування та переробка нішевих культур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній. Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики.

До такої категорії належать, зокрема, органіка, сорго, прянощі, горіхи та ягоди, свіжа зелень та часник. Як зазначила заступник Міністра агрополітики Ольга Трофімцева, перевага нішевиої продукції полягає в тому, що тут поки що відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності.

За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва, тому що це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.

Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, в свою чергу, може стати великим шансом виходу і на європейські ринки за сприяння цих мереж. Але я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці, — зауважила заступник Міністра

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *