Українцям хочуть спростити ввезення особистих авто з іноземною реєстрацією

До Верховної Ради подано законопроект № 4223 “Про внесення змін до статті 380 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією)”, пише ЮрЛига.

Проект закону передбачає, що громадяни-резиденти будуть зрівняні в правах з громадянами-нерезидентами та матимуть право на тимчасове ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування, не сплачуючи при цьому митні платежі на термін до 1 року. Наразі це пердбачається чиним законодавством, але нинішня редакція статті 380 Митного кодексу робить таку процедуру практично неможливою в на практиці. Адже на сьогодні єдиним відносно прийнятним способом ввезення таких автомобілів залишається їх тимчасове ввезення в транзитному режимі під зобов’язання їх зворотного вивезення протягом 5-10 днів в залежності від території дії митниці.

За словами авторів законопроекту, прийняття законопроекту припинить конфлікти між громадянами, які використовують автомобілі з іноземною реєстрацією, і працівниками відповідних контролюючих і правоохоронних органів, зменшить черги в пунктах пропуску через державний кордон України, покращить імідж країни в очах туристів і мандрівників, а також екологічну ситуацію на кордоні.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *