За нецільове використання бюджетних коштів хочуть посилити кримінальну відповідальність

У Парламенті було зареєстровано законопроект №4407 від 13 квітня 2016 року “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо підвищення відповідальності за нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням)”, пише портал Pravotoday.

Відомо, що автори проекту закону пропонують внести зміни до ст. 210 Кримінального кодексу України, встановивши, що нецільове використання коштів посадовою особою (якщо предметом таких дій були бюджетні кошти у великих розмірах) карається позбавленням волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років,  в той час як раніше законом було визначено лише штраф у розмірі від 1700 до 5100 грн.

Крім цього, повторне нецільове використання бюджетних коштів посадовими особами або за попередньою змовою групою осіб, а також використання цих коштів у особливо великих розмірах караються позбавленням волі на строк від 12 до 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна,  в той час як наразі чинним законодавством передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років або від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою на строк до 3 років.

Автори законопроекту пояснюють такі радикальні зміни тим, що їх прийняття недопустить та попередить нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням.

Читайте також: Як правильно давати гроші в борг: рекомендації юриста.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *