24 СЕО і виконавчих директора про щоденні звички, які зробили їх успішними

#особистий досвід

24 видатних керівника діляться своїми звичками, які допомагають їм досягати успіху в бізнесі та житті

Оригінал статті англійською мовою: Business Insider

Ви коли-небудь замислювалися про те, що відрізняє успішних людей від усіх інших? Було опитано незліченну кількість виконавчих директорів та підприємців про те, що вони роблять щодня і що допомагає їм досягати успіху. І ці речі зовсім не з розряду ядерної фізики. Насправді, найчастіше вони довіряють простим перевіреним часом щоденним ритуалам і віддають їм перевагу.

  1. Ставте нереалістичні строки

Тод Кризельман, MediaRadar

“Для підвищення продуктивності важливо встановлювати для себе стислі строки. Не занадто короткі, але такі, щоб їх було складно дотриматися. Щоб стежити за прогресом, варто розбити проект на етапи. Таким чином процес стає прозорим і з чітким визначенням строків”.

— Тод Кризельман, СЕО в рекламно-аналітичній компанії MediaRadar

  1. Більше часу проводьте на свіжому повітрі

“Проводьте час на свіжому повітрі корисно, звільняючи думки від зайвого й розставляючи пріоритети. Я зазвичай сиджу на вулиці, насолоджуючись “золотою годиною”, і записую завдання, які маю виконати протягом дня. Почніть список із чотирьох найважливіших завдань, а потім допишіть усі інші (наприклад, ті речі, які ви не встигли зробити попереднього дня). А після цього подумайте, які із завдань можливо делегувати, а які скомбінувати”.

— Джош Совін, СЕО Brainjolt, вірусної контент-компанії, яка створює статті, тести й відео для соціальних мереж із щомісячним охопленням аудиторії половини населення США та 300 мільйонів людей з усього світу

  1. Займаючись спортом, займайтеся візуалізацією

“Чим зайнята нашу свідомість, поки ми займаємося спортом? Я зростав не лише завдяки щоденній звичці займатися спортом, але й візуалізації цього самого успіху. До мене, як людини, яка постійно намагається поліпшити власну ефективність і продуктивність, прийшло усвідомлення того, що під час занять спортом я не використовую свій розум ефективно. Зазвичай, під час занять спортом мої думки просто витали в повітрі, були зайняті переживаннями про майбутнє або сконцентровані на всілякій нісенітниці. Але потім я зрозумів, що можу поєднувати спортивні тренування з візуалізацією. І відбулася синергія: тренування почали приносити мені більше задоволення, а візуалізація стала ще більш явною”.

— Сіт О, СЕО Dorado Financial, альтернативної інвестиційної компанії, яка збільшує добробут клієнтів через нерухомість

  1. Знаходьте їжу для душі

“Щодня я спілкуюся зі своїми клієнтами, як керівник лікувального комплексу, який включає пацієнтів, колег і терапевтів. Те, що я дізнаюся від них про співчуття, турботу, зцілення й величезну кількість емпатії… Це й стало їжею для моєї душі. Це дає мені розуміння, як має функціонувати компанія, щоб відповідати потребам клієнтів і співробітників. Коли розмовляю з пацієнтами, я можу краще надихнути наших колег і стати кращим помічником для терапевтів. Це неймовірна робота, це моя формула успіху й те, що дає мені сили щодня”.

— Дж. Скотт Стайнер, СЕО медичного центру в Детройті, США

  1. Віддавайте більше, ніж отримуєте

Леона Хіраока, Kiero

“Підтримуйте стосунки з тими, хто допоміг вам або вашій компанії, і своєю чергою, відповідайте, навіть якщо коротко, тим, хто звертається по допомогу до вас. Кілька років тому я зустріла Адама Гранта, професора Уортона. Він науково обґрунтував цю концепцію й опублікував книгу “Віддавайте і вам воздасться: чому допомога іншим сприяє нашому власному успіху”. Зрештою, все зводиться до того, щоб віддавати трохи більше й бути вдячним”.

— Леона Хіраока, президент і СЕО Keiro, організації, місія якої — покращення якості життя для літніх людей і для людей, які за ними доглядають

  1. Дивіться, що принесе новий поворот

“Я зустрічаю кожен день зацікавлено заглядаючи за новий поворот. Не має значення, над яким проектом ви працюєте, який ваш план і взаємини з клієнтом. Важливо надавати значущості й допомагати іншим реагувати на сигнали радарів”, розуміючи, як вони вплинуть на бізнес-цикли відразу, в найближчому майбутньому, і в довгостроковій перспективі. Тріангуляція даних і підготовка до різких змін дуже важливі. Вся справа в стратегічному плануванні та вмінні читати дорожню карту. Ця звичка зробила мене успішним у кар’єрі, принесла величезну значущість моїм клієнтам, і допомогла побудувати довгострокові професійні стосунки з тими, з ким маю честь співпрацювати та в кого навчаюсь новому”.

— Майкл Ханн, засновник і президент HUNN GROUP LLC — Healthcare Advisors, компанії, що базується в Каліфорнії та надає консультації з питань здоров’я, що спеціалізується на системі охорони здоров’я, поліклініках, плані охорони здоров’я та діяльності медичних груп, фінансах, M&A, стратегічному плануванні, маркетингу та медіа рілейшнз

  1. Дайте дню правильний старт

“Я виявив, що продуктивний ранок — запорука продуктивного дня. Відповідно, ледачий старт залишить вас серед лузерів протягом дня. Якщо ви сконцентровані з раннього ранку, не відволікаєтеся від першорядних завдань, продуктивність збережеться і вдень, і ввечері”.

— Девід Джонсон, СОО fireman’s Brew — колекції свіжозвареного пива, содових і кави

  1. Відводьте час медитації

Рік Стіл, Select Shops

“Медитація допомагає мені створити простір і чітко сформулювати цілі на прийдешній день. Закривайте очі лише на 5 хвилин у день, і ця практика відкриє вам очі на світ, пробачте за каламбур. Якщо приділяти час внутрішньому голосу, він поведе вас у потрібному напрямку”.

— Рік Стіл, засновник і СМО в Select Shops та автор “30 Days to Launch, An Entrepreneur’s Diary to Building a Billion-Dollar Business” (“30 днів до запуску, щоденник підприємця із заснування бізнесу на мільйон доларів”)

  1. Практикуйте доброту

“Корпоративне бізнес-середовище негласно заохочує егоїстів і відкриває для них можливості. Люди з сімейними цінностями виявляють себе більш широко. Практикуючи доброту до себе й тих, хто вас оточує, ви робите безкоштовну щоденну інвестицію в здоров’я, роботу й суспільство загалом. Віддавати без очікування отримати щось натомість й обмінюватися подяками — це те, що робить мене щасливим щодня, й близькі теж цінують це”.

— Раян Сміт, засновник і СЕО FTSY (“footsy”), платформи штучного інтелекту для підбору взуття потрібного розміру

  1. Очищуйте свідомість від думок

“Мій день починається о шостій ранку: я беру каву й починаю “очищення регістру”. Існує відомий вислів: “Сміття на вході — сміття на виході”. Протягом дня ми накопичуємо енергію, думки та ідеї, які тягнуть нас в різні сторони. Таке накопичення днів досягає свого ліміту, й хроніка починає переповнювати мозок колективними хвилями знань, точками розрахунків та емоціями. Щоранку я позбавляюся їх. Я очищую мозок від думок, щоб бути повноцінно присутнім тут і зараз. Таким чином, я бачу наскільки та інформація, яку я отримую протягом дня, вписується в загальну картину. І це може бути ефективним, тільки коли розум очищений. Коли я пишу, медитую, тренуюся, я спокійно можу зосередитися на прийдешньому дні й на тому, які життєві обставини допоможуть мені в гонитві за мрією”.

— Дженіс Тейлор, засновник і СЕО Mazu — соціального медіа-села, заснованого на головних цінностях, принципах безпеки, і з відібраним контентом для сімей

  1. Кажіть “дякую”

Деррік Фунг, Drop

“Якщо ви лідер, вашій команді важливо розуміти, наскільки ви цінуєте їхні зусилля і все, чим вони ризикували, щоб стати частиною компанії. Просте “дякую”, промовлене щодня, має велике значення. Зробіть це звичкою”.

— Деррік Фунг, СЕО Drop, орієнтованої на міленіалів програмі заохочення, яка дозволяє користувачам заробляти бали під час шопінгу на їхніх улюблених брендах

  1. Виробляйте ідеальну пунктуальність

“Попри те, що вся принадність пунктуальності була загублена в нашому світі перевантаженого графіка, я дотримуюся її майже з фанатизмом. Насправді, я можу перерахувати на пальцях однієї руки всі ті рази, коли я запізнився за останні 10 років. Будь то зустріч з колегою, клієнтом, партнером, можете бути впевнені, що я буду підготовленим і буду вчасно”.

— Майкл Парриш ДуДелл, експерт-міленіал і стратегічний директор CouponFollow

  1. Давайте собі відпочити

“Якісний і тривалий сон — це, на мій погляд, найважливіша складова для покращення продуктивності, креативності й просто для отримання радості від життя. Я засвоїв це правило за останні п’ять років роботи в Sommetrics, у компанії, що займається поліпшенням якості сну, починаючи з лікування апное та хропіння. Я вважав, що сон — це марна трата часу. Зараз я впевнений, що це одна з трьох основ здоров’я; інші дві — це спорт та правильне харчування. Я також упевнений, що необхідно дотримуватися регулярного режиму дня. Я їм в один і той же час, лягаю спати в один і той же час, і сплю певну кількість годин щодня. Може, звучить нудно, але я відчуваю себе на мільйон (доларів, звичайно).”

— Авраам Міллер, колишній корпоративний віце-президент із бізнес-розвитку в Intel, співзасновник Intel Capital, віце-голова Sommetrics — компанії, що розробляє продукти та послуги із покращення здоров’я та самопочуття через поліпшення якості сну

  1. Пригальмуйте зі звинуваченнями і тисніть на похвалу

“Лідерство — це досягнення довіри. Те, як лідер реагує на моменти злетів і падінь, показує рівень довіри, яке лідер має у своїй команді. У моменти падінь замість того, щоб шукати крайнього, я беру на себе максимум відповідальності, таким чином захищаючи свою команду і завойовуючи їхню довіру. У момент злетів, я намагаюся тверезо зважити перемоги й віддавати належну похвалу тому, хто на неї заслуговує. Коли лідери заперечують свою провину або спочивають на лаврах перемог, зв’язкова нитка довіри між лідером і його командою рветься. Тільки-но зникає довіра, вести за собою, надихати команду стає неможливо”.

— Мет Кларк, СОО Corcentric, дочірнє підприємство, що повністю належить AmeriQuest Business Services, LLC., яка пропонує хмарні рішення з автоматизації фінансових процесів для захисту фінансових активів організацій

  1. Створюйте графік для думок

“Досить легко загубитися в щоденній безодні відповідей на мейли, перевірці робіт і в заняттях короткострокової перспективи. Все моє життя розписане за календарем, тому щотижня я залишаю час, щоб подумати про загальну картину. Я підлаштувався під певний час певного дня, коли я на піку креативності, і таким чином, я присвячую цей час роздумам типу “а що, якщо?” і вирішую великі завдання”.

— Джейсон Грюнберг, віце-президент Sailthru, мультиканальної менеджмент-платформи для рітейл – і медіа-компаній

  1. Запитуйте себе: “А якщо я почав би спочатку?”

“Дійсно легко запалитися ідеєю вже з перших начерків будь-якого проекту, тому на кожному етапі процесу я намагаюся ставити собі це питання. Це змушує мене дивитися по-новому на свої ідеї й аналізувати всі рішення, які я прийняв до цього моменту. Якщо я можу прийняти краще рішення, це означає, що мені потрібно повернутися до креслярської дошки. Якщо ж кращого рішення немає, це тільки додає впевненості у правильності моїх дій”.

— Мітч Грассо, СЕО і засновник компанії-розробника програмного забезпечення для презентацій

  1. Робіть списки

“Як і більшість зайнятих СЕО, я добиваюся найкращих результатів, коли повністю сфокусований на своїх цілях. Я глибоко переконаний, що якщо відразу не приділити увагу найскладнішим завданням, які стоять перед компанією, успіх приречений. Тому на початку кожного місяця я записую 5 головних завдань, які потрібно вирішити для досягнення наших цілей. Я спеціально відводжу час для розв’язання однієї з цих задач. Під час роботи рано вранці я слухаю класичну музику, тому що вона допомагає концентруватися на головному та ефективно працювати. Таким чином, я виконую левову частку свого порядку денного до запланованих на цей день зустрічей, доки мій розум свіжий. Я намагаюся швидко вирішувати конфлікти й делегувати повноваження, щоб повернутися до списку своїх головних цілей і зосередитися на них”.

— Саагар Говіл, СЕО Cemtrex Inc., публічної компанії, яка займається пошуком рішень для індустріального та електронного виробництва

  1. Шукайте натхнення

“Перше, що я роблю відразу після пробудження, — це випиваю чашку кави й переглядаю стрічки провідних соціальних медіа-платформ. Для мене важливо завжди бути в курсі новин в індустрії моди й отримати заряд натхнення до початку денних справ. Обізнаність у всьому, що стосується мого бізнесу, допомагає [моїй компанії] залишатися актуальною та креативною”.

— Нік Леоніду, засновник Nikleon, виробника елітних сумок ручної роботи

  1. Шукайте простоту

Кріс Мейер, Magilla Loans

“Моя 3-мілева прогулянка на світанку — це не тільки найважливіша щоденна звичка, але і те, що спонукало мене заснувати свою компанію. Під час цих годин спокою й тиші я можу бачити, чути й відчувати простоту в складних речах, які мене оточують: у висхідному сонці, у деревах, які гойдає вітер, у росі на траві. Таке усвідомлення простоти є основою дизайну нашої платформи й моїм особистим нагадуванням постійно пропонувати невимушений досвід для наших користувачів”.

— Кріс Мейєр, співзасновник і CEO Magilla Loans, пошукового движка для позик, який пов’язує позичальників і банки без запиту персональних даних

  1. Сконцентруйтеся на позитиві

“Коли керуєш компанією, сконцентрованою на результаті, необхідно знайти позитивний підхід для кожної ситуації й вирішувати її, гарантуючи позитивний результат. У кінці дня не варто плутати обсяг діяльності з успіхами. Незалежно від ситуації, тільки результати мають значення, тому намагайтеся зробити щось важливе щодня, підходите до справи з позитивним настроєм і досягайте позитивних результатів”.

— Джо Сардано, співзасновник, голова та СЕО Sensus Healthcare, компанії медичного обладнання, яке пропонує безконтактні й рентабельні шляхи лікування безмеланомних типів раку шкіри й келоїдів

  1. Не припиняйте вчитися

“Якщо ви СЕО, бізнес-лідер або підприємець, важливо надихатися тим, чим ви займаєтеся щодня. Коли приходите додому в кінці дня, ви ніколи не будете відчувати себе “згорілим на роботі”, якщо у вас є творчий інтерес. Для того, щоб підтримувати свіжість і ясність розуму, я постійно читаю про новини, які стосуються кола моїх інтересів. У кінці кожного дня я поглинаю знання, які підтримують мій інтерес і водночас, відволікають думки від щоденних завдань. Наприклад, зараз я читаю про квантову інформатику, адже технології не тільки відкривають неосяжні можливості, вони ще й повністю змінять наше уявлення про мобільної інфраструктури та кібер-безпеку найближчими 10-ма роками”.

— Карл Родрігес, засновник, президент і СЕО SOTI, Inc., постачальника менеджмент-рішень для мобільних і IoT пристроїв, із мільйонами керованих пристроїв по всьому світі

  1. Поставте пріоритет на баланс між роботою і життям

Джек Реган, LexaGene

“Як на мене, вся справа в розставлянні пріоритетів і запобіганні того, щоб щоденні дрібниці відволікали вас від великих цілей. Хоча темп розвитку стартапу може бути гарячковим і часом стресовим, важливо прагнути досягнення балансу між роботою й життям, щоб уникнути морального виснаження. Я досягаю цього балансу через тренування на свіжому повітрі, де я можу спокійно поміркувати. Таким чином, для мене працює мантра “у здоровому тілі — здоровий дух”.

— Джек Реган, СЕО LexaGene, біотехнічної компанії, яка розробляє швидкі, чутливі й автоматизовані технології ідентифікації, що дозволяють запобігати та діагностувати захворювання

  1. Не дозволяйте скептикам зривати плани та шкодити прогресу

“Я прислухаюся й приймаю критику, якщо вона конструктивна. Але часто така негативна енергія мало чим допоможе у вирішенні робочих завдань. Я залишаюся сконцентрованим на реальній меті та спрямовую кожне рішення на її досягнення. Наполегливість і завзяття, зазвичай, вирішують навіть найскладніші завдання”.

— Дін Ірвін, СЕО Ra Medical Systems, компанії-виробника серцево-судинних і дерматологічних катетерів та ексимерних лазерів

  1. Читайте про вашу індустрію й не тільки

“Я присвячую годину, зазвичай після вечері, читанню про мою сферу діяльності, про суміжні індустрії, просто про новини й поп-культуру. Я починаю з мейлів лікнепу. Я відмічаю й тегаю ті публікації, які мені подобаються та які я захочу прочитати пізніше. Коли є можливість, я ділюся публікаціями, додаючи стисле обґрунтування своєї мети, з якою я ділюся цим постом зі своєю командою та друзями. Таким чином я запам’ятовую видатні моменти в публікації, і даю їй розширити мій світогляд. Це моя версія того, що Елвін Тоффлер описав уподібнюючи наш світогляд постійно кабінету в мозку, який постійно заповнюється:  тільки-но надходить нова інформація, ми заносимо її до каталогу й підшиваємо до архіву, де вона зробить свій внесок у наш світогляд. Існує дивовижна сила та відкриваються неймовірні можливості в розумінні того, наскільки, на перший погляд, незначні події та інформація вплинуть на вашу роботу”.

— П. Дж. Ворсфолд, керівник продукту в FTSY (“footsy”), платформи штучного інтелекту, яка дозволяє людям знайти взуття потрібного розміру

Оригінал статті англійською

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *