Як Білл Гейтс заробляє і витрачає свої мільярди

#прибуток

З чистим капіталом близько $89 млрд співзасновник Microsoft Білл Гейтс є одним із найбагатших людей у світі. Якщо б він витрачав по 1 мільйону доларів щодня, йому знадобилося б 245 років, для того щоб витратити свої статки. У новому перекладі розповідаємо, як він заробив усі ці гроші

Оригінал статті англійською мовою: Business Insider

У 1975 році Білл Гейтс став одним із засновників Microsoft. У 31 рік він став наймолодшим мільярдером у світі на той час. У 1995 році він випустив Windows 95 і знову став найбагатшою людиною у світі. Відтоді він й очолив список. Також Гейтс найзатятіший філантроп.

Він пішов з поста генерального директора Microsoft, для того щоб зосередитися на Фонді Білла та Мелінди Гейтс. 41,3 мільярда доларів Фонд виділив на благодійність. Але Гейтс не забуває побалувати себе. У 1997 році він купив реактивний літак вартістю 21 млн доларів. За ці роки в нього було безліч розкішних автомобілів. Одного разу він навіть був арештований за перевищення швидкості на Porsche 911. У Гейтса — велика колекція творів мистецтва. У 1988 році він витратив 38 мільйонів доларів на картину Уінслоу Хомера.

Ця картина висить в його будинку вартістю 63 мільйони доларів в Сіетлі. В особняку: 24 ванні кімнати, 6 кухонь, хол, який вміщує 200 осіб, домашній кінотеатр і штучна водойма з величезною кількістю риби.

У 2010 році Білл, Мелінда та Уоррен Баффет створили The Giving Pledge — спільноту тих, хто обіцяє передати половину свого багатства на благодійність.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *