Єврозвітність-2018: новації для мікробізнесу та великих компаній

#бухоблік

Тепер бухоблік має відповідати стандартам Європейського Союзу

Якщо ви ще не привели до ладу документацію підприємства, саме час це зробити. Адже на початку цього року набрали чинності основні положення закону про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні:

1. Тепер уточнено поділ підприємств на мікро, дрібні, середні та великі. І до кожного з цих типів застосовуються фінансові рівні згідно з європейською Директиві №2013/34/ЄС.

2. Запроваджено перелік компаній, які мають «суспільний інтерес» – великих підприємств, банків, страхових компаній, недержавних пенсійних фондів та інших фінустанов (крім мікро й малих), а також компаній, чиї цінні папери фігурують у торгах на біржі.

3. Відтепер необхідно складати звіт про платежі на користь держави. А середні та великі підприємства зобов’язані додатково надавати звіт по управлінню.

4. Фінансові показники у звіті мають бути вказані у валюті, якщо надійде відповідна вимога одержувачів звіту.

5. Уточнено та введено додаткові визначення бухгалтерських термінів. Уведено перелік відомостей, що підлягають обов’язковому розкриттю. Підготовкою цього переліку займається Міністерство фінансів України.

Склад і строки подання річної фінансової звітності у 2018 році

Уведено й інші вимоги щодо правил призначення головного бухгалтера на підприємствах, які становлять суспільний інтерес, а також умов проведення аудиторської перевірки та її оприлюднення.

Ці зміни були прийняті для корекції українського законодавства відповідно до норм Євросоюзу. А також щоб поліпшити інвестиційний клімат, адже, як відомо, іноземні інвестори бояться вкладати кошти в українські підприємства.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *