Де українці найчастіше дають хабарі: опитування

Відповідно до дослідження Transparency International “Барометр Світової Корупції”,  українці найчастіше платили хабарі в початкових та середніх навчальних закладах – 38%, та у медичних установах – 33%. Про це повідомляє Канал 24. 

За даними дослідження, при взаємодії з дорожньою поліцією 33% українців платили хабарі, у системі професійної освіти – 31%, оформлюючи виплати по безробіттю – 9%, оформлюючи соціальні пільги – 6%.

Українці назвали найкорумпованішими державних службовців – 65%, парламент – 64%, працівників податкової сфери – 62%, суддів – 61%, президента та прем’єра – 60%, представників місцевих органів влади – 55%, поліцію – 54%, керівників бізнесу – 46%, релігійних лідерів – 32%.

Водночас, як свідчать результати дослідження, 29% українців готові відмовлятися платити хабар, 9% готові повідомляти про корупцію, 6% голосуватимуть за доброчесних кандидатів та партії.

Опитування проводила компанія TNS з 24 лютого по 26 травня 2016 року. Загальна кількість респондентів в Україні – 1507 осіб.

 

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *