Інфографіка: 3 простих кроки у вивченні будь-якого предмета

Лауреат Нобелівської премії з фізики Річард Фейнман розкрив секрет того, що допомагає людині швидше і глибше розібратися в будь-якій темі.

Річард Фейнман винайшов авторський метод, усвідомивши різницю між «знанням чогось» та «знанням найменування чогось». На його думку, це й допомогло йому досягти успіху в житті, роботі та науці. Навдивовижу простий і водночас геніальний «метод Фейнмана» дозволяє швидше та краще розуміти складні теми, предмети і поняття.

Крок #1

metod-feinmana-3-kroky-1

 

Візьміть чистий аркуш паперу і напишіть, що ви хочете вивчити. Запишіть, що ви знаєте про цей предмет, якщо б ви пояснювали це дитині. Коли ви записуєте ідею від початку до кінця простими словами, які в змозі зрозуміти дитина (використовуйте тільки найпоширеніші слова), ви допомагаєте собі зрозуміти її суть на більш глибокому рівні та спрощуєте зв’язки між поняттями. Якщо ви докладете зусиль, ви чітко зрозумієте, де у вас прогалини. І це добре, це вказує на можливість вчитися.

Крок #2

krok-2

 

На першому етапі ви можете зіштовхнутися з прогалинами в знаннях. Ви забули суттєву деталь, не змогли пояснити або просто зазнали труднощів у формулюваннях. Поверніться до вихідного матеріалу і вивчіть його знову, доки ви не зможете пояснити простими словами напам’ять.

Крок #3

krok-3

 

Перегляньте свої нотатки і переконайтеся, що в них немає помилок і зайвих складних слів. Тепер складіть із записів просту розповідь. Прочитайте її вголос. Якщо пояснення складне або ж дивно звучить, вдосконалюйтеся.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *