🔥 Податкова зграя або Як винищують вітчизняного виробника

#розслідування

Поки українці, натхненні перемогами на Майдані, намагаються боротися з корупцією та будувати нову, проєвропейську країну, деякі державні інститути одним лише фактом свого існування зводять нанівець колосальні зусилля суспільства. Один із них – податкова міліція

Про тиск на бізнес і розорення українських родин

Схоже, що за двадцять із гаком років своєї діяльності потужний державний орган, покликаний боротися з податковими та фінансовими злочинами, перетворився на жалюгідний інструмент утримання бізнесу в страху.

При цьому українська податкова міліція позбавлена навіть правового статусу. Не кажучи вже про те, що це розуміють і самі громадяни, і суди, і влада:

Але чому тоді досі реліктова податкова служба ніби не гребує політичними замовленнями, а у вільний від них час – і комерційними? Напевно, тому що каста недоторканних олігархів, які звикли винищувати небажаних конкурентів руками спраглих до наживи спритників, не платить податківцям за роботу нічого, крім жебрацької зарплати.

А для того, щоб податківці особливо не обурювалися, судячи з усього, їм дозволили використовувати сферу малого й середнього бізнесу як «пасовище». Адже як іще пояснити той факт, що такої кількості обшуків (більше схожих на навалу орди) і тиску (що скидається на вимагання) з боку органів вітчизняні виробники не бачили навіть у злощасні дев’яності.

Так це чи ні, але використовуючи службове становище та прикриваючись впливовістю своїх «покровителів», співробітники податкової міліції розорюють підприємства, залишаючи країну без податків, а тисячі українських родин без роботи та засобів до існування.

Робота податкової міліції у стилі «рейдерства»

Яскравий приклад цього – історія з виробником зимових склоомивачів «Ельба» (ТМ LEDOCOOL), добре відомим не лише в Україні, а й за кордоном. Не встигло підприємство оговтатися після брудної та абсурдної інформаційної атаки з боку заангажованих ЗМІ та Держпродспоживслужби, як відразу ж опинилося під прицілом податківців.

Так, 4 квітня на завод увірвалися агресивно налаштовані люди, які представилися співробітниками податкової міліції. Жодних документів на доказ того, що лихе «угрупування» молодиків є представниками закону, в них не було.

Розмахуючи сумнівною постановою суду, так звані представники органів, заявили, що раніше вони проводили певні (до речі, вкрай невизначені) оперативні заходи. І ніби податківці встановили, що «Ельба» начебто виготовляє підакцизні товари, зокрема елітний алкоголь.

Цікавий факт. Спочатку оперативні заходи, описані вище, стосувалися діяльності зовсім іншого підприємства. До цього підприємства компанія «Ельба» не мала жодного відношення. Однак якимось дивним чином слідчі проаналізували діяльність «Ельби» й дійшли думки, що потрібно провести обшук і вилучити все майно, щоб нібито потім уже вирішувати – чи має щось із цього стосунок до кримінального провадження. А оскільки все майно не вдалося винести того ж дня, терпіти беззаконня так званих правоохоронців співробітникам заводу «Ельба» довелося ще кілька днів поспіль.

Вочевидь, податківців зовсім не збентежив той факт, що «Ельба» не виробляє підакцизні товари, тому встановлення фактів «оперативним шляхом», на підставі чого їм і вдалося отримати дозвіл на проведення обшуку, – не що інше, як підробка доказів і введення суду в оману. А такі дії явно скидаються на злочин. Але, мабуть, це в них звичка така – працювати подібними методами.

Звичайно, жодного підпільного алкоголю на підприємстві не виявили. Але, схоже, що податківці й не сподівалися його там знайти, а цілеспрямовано їхали з метою зупинити роботу заводу. Саме тому вони вивезли з підприємства абсолютно все, зокрема непідакцизні товари та майно орендарів, і забрали навіть калькулятор.

Нещадне свавілля податківців набирає обертів

Довідавшись, що в приміщенні компанії «Ельба» кілька днів відбуваються дивні події за участю правоохоронців, туди вирушив шеф-редактор інтернет-видання «Наша версія» Дмитро Федоренко.

Але, мабуть, до планів податківців не входила увага преси до їхніх вочевидь незаконних дій, тому журналіста в грубій формі попросили залишити місце проведення «слідчих дій». А після того, як журналіст відмовився це зробити, – застосували до нього фізичну силу.

За словами Дмитра Федоренка, діями «оперпрацівників», що приїхали на елітних каєнах, туарегах і БМВ, і дуже схожих на звичайних «тітушок», керував чоловік, який назвав себе слідчим Київського обласного управління ДФС України:

Фото: n-v.com.ua

На межі знищення бізнесу і третього Майдану

Не дивно, що дії податкової міліції спровокували хвилю громадського обурення. З 5 квітня і до сьогодні працівники компанії «Ельба», правозахисники та громадські активісти виходять на акції протесту під будівлі прокуратури Київської області, ДФСУ, Кабміну, пишуть колективні звернення Гройсману і Порошенку. Вони не мають сумнівів, що ця ситуація – спроба злостивців «змити» більш сильного конкурента з ринку склоомивачів руками податкової.

Обшук із незрозумілих причин триває понад тиждень. Протоколи обшуку не закриваються, демонтується обладнання, вивозиться товар, робочі не працюють, підприємство збиткує. Громадськість обурена діями так званої податкової міліції, яка себе повністю дискредитувала, і своєю діяльністю тільки мучить бізнес в Україні, – Олександр Щоголев, правозахисник

Акція протесту проти податкового свавілля під будівлею прокуратури Київської області

Але попри очевидні факти свавілля з боку податкової, влада тільки розводить руками, мовляв, слідчий незалежний, скаржтеся, якщо доведете – покараємо.

правозахисник Олександр Щоголев провів кілька розмов із представниками влади, які так і не змогли дати чіткої відповіді на питання, коли ж припинитися податкове свавілля щодо українського бізнесу

Мабуть, так і виглядає захист вітчизняного виробника в дії. А тим часом громадське обурення зростає, адже підприємці пам’ятають, як нещодавно влада обіцяла їм знищити апарат насильства над бізнесом в особі податкової.

І хто знає, скільки ще народ готовий терпіти беззаконня й крадіжки з боку бандитів у погонах?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *