Інвестори ЖК “Кришталеві джерела” добилися повернення квартир від забудовника-афериста

Після тривалого розслідування, масових акцій протесту і численних судів інвестори, які стали жертвами махінацій, шантажу і тиску з боку забудовника ЖК Кришталеві джерела ТОВ ГІДРОІНЖ-БУД та організації, яка керує фондом фінансування будівництва об’єкту – ТОВ ФК Прайм, нарешті здобули блискавичну перемогу та домоглися перспективи повернення своїх квартир.

Нагадаємо, що події навколо скандального житлового комплексу Кришталеві джерела” набули розголосу майже півтора роки тому після того, як інвестори сплатили повну вартість об’єктів нерухомості і справа дійшла до передачі квартир у їхню власність.

Забудовник та управитель ФФБ ТОВ ФК Прайм відверто порушували умови договору з інвесторами та нехтували нормами українського законодавства. Громадян примушували підписати договір про надання житлово-комунальних послуг із власною організацією забудовника – ТОВ Холд Груп. А тим, хто відмовлявся підписувати абсурдний договір із ЖЕКом, не віддавали документи на право власності. Горе-забудовник категорично відмовлявся підписувати й акти-передачі нерухомості.

Відомо, що зухвала поведінка компанії-забудовника призвела до численних збитків громадян (в окремих випадках цифра сягала мільйонів гривень), а в тих, хто чинив опір свавіллю, нахабно відбирали квартири:

“<…> квартиру, яку від мене відкріпили, вже встигли поспіхом продати. Її придбали за суму значно нижчу навіть за ту, що була внесена первісним інвестором. Орієнтовно, ця сума на 1 млн 200 тис. грн нижча за поточну ринкову ціну квартири і ці мізерні гроші мені хочуть повернути як компенсацію. Таким чином, мої збитки складають понад мільйона гривень”, — зазначав тоді один з інвесторів Ярослав Осадчий.

Справа в тому, що в ФФБ ТОВ ФК Прайм винайшли доволі цікавий спосіб: нашвидкуруч підписали з невідомими особами документи на право власності відібраних в інвесторів квартир.

Та всупереч тиску, шантажу і погрозам свідомі своїх законних прав інвестори разом із фаховими юристами продовжили боротися вже в суді. Днями їм повернули право отримати свої квартири, а свідоцтва на право власності невідомих третіх осіб визнали недійсними:

Боротьба була нелегкою і вона ще триває. Ми зіштовхнулися і з бездіяльністю слідчих, і з упередженістю деяких суддів та іншими перешкодами. Але ми здобули очікувану перемогу. Адже те, що деякі забудовники і фонди не бажають мати справу з громадянами, які знають закони та свої права, не дає їм права породжувати беззаконня у країні та ламати життя цих людей”, — коментує юрист ЮК “Центр Конфліктології і Права” Олена Садовець.

Попереду — боротьба за свідоцтва передачі права власності квартир їх законним володільцям — інвесторам ЖК Кришталеві джерела”. Ми слідкуємо за розвитком подій.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *