Набув чинності новий техрегламент щодо неавтоматичних зважувальних приладів

Встановлено вимоги до приладів, обов’язки виробників, уповноважених представників, імпортерів та розповсюджувачів, повідомляє Юрліга.

Сьогодні, 30 червня, набула чинності постанова Кабміну від 16. 12. 2015 №1062 «Про затвердження Технічного регламенту щодо неавтоматичних зважувальних приладів».

Дія даного Техрегламенту розповсюджується на усі неавтоматичні зважувальні прилади – прилади для зважування, які вимагають втручання оператора під час зважування.

Документом встановлено вимоги до таких приладів, обов’язки виробників, уповноважених представників, імпортерів та розповсюджувачів. Також визначено процедуру оцінки відповідності, за якою може бути підтверджено відповідність приладів суттєвим вимогам за вибором виробника, загальні принципи маркування знаком відповідності та додаткового метрологічного маркування.

Зауважимо, що представлення на ринку та/або введення у експлуатацію приладів, які відповідають вимогам старого Техрегламенту, і введення у обіг до дня набуття чинності нового Техрегламенту, не може бути заборонено чи обмежено з причин невідповідності новому Техрегламенту.

Читайте також: Мінекономрозвитку розповіло, навіщо українцям хай-тек стратегія

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *