Відтепер ДФС не зможе безпідставно тиснути на бізнес

21 липня за дорученням Міністра фінансів Олександра Данилюка, Державна фіскальна служба  видала наказ, який має вирішити одну з ключових проблем бізнесу.  Відтепер значно зменшиться кількість безпідставних кримінальних проваджень щодо бізнесу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зайважимо, що ДФС було ініційовано кримінальні справи на підставі результатів податкових перевірок, які були предметом оскарження в суді. У більшості випадків реальні докази кримінального злочину бути відсутні. Так, за інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, у 2015 році було розпочато 1748 кримінальних проваджень, тоді як всього лише 55 були передані до суду з обвинуваченням. Через те, що ДФС шукала кілька десятків порушників, реального тиску зазнали більше ніж півтори тисячі підприємств.

Ця проблема була піднята представниками бізнесу на зустрічі 12 липня. Для вирішення проблеми Міністр дав доручення Голові ДФС врегулювати це питання.

Тепер до податкової міліції будуть передаватись матеріали податкових перевірок тільки після остаточного закінчення всіх адміністративних та судових процедур оскарження. Тобто кримінальні справи будуть порушуватися при наявності реальних доказів вчинення кримінальних злочинів.

Тепер, якщо немає складу злочину, ДФС не зможе тиснути на бізнес.Якщо підприємець не погоджується з рішенням ДФС стосовно своїх зобов’язань і подає оскарження до суду, то кримінальне провадження буде розпочато лише тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочину.

Читайте також: До 1 серпня ще можна задекларувати доходи

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *