Мінекономрозвитку і Представництво ЄС розпочали проект із підтримки бізнесу FORBIZ

Представництво Європейського Союзу в Україні разом із Міністерством економічного розвитку і торгівлі України розпочали проект FORBIZ у межах ініціативи EU4Business. Про це повідомляє Урядовий портал.

«FORBIZ – створення кращого бізнес-середовища» – провідний проект, який спрямовано на поліпшення бізнес-середовища в Україні, в межах ініціативи EU4Business. Проект фінансується коштом ЄС та реалізується у партнерстві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Незалежна неурядова організація BRDO братиме участь у Проекті EU4B шляхом залучення команди експертів з юридичних питань та аналітиків, надаючи технічну експертизу для створення кращого регулювання в пріоритетних секторах сільського господарства, будівництва, енергетики, транспорту та інфраструктури, контролю та нагляду, міжнародної торгівлі та інформаційних технологій.

Проект FORBIZ зорієнтований на створення сприятливого бізнес-середовища, приділяючи особливу увагу малому та середньому бізнесу в Україні. За словами ініціаторів проекту, він має допомогти у створенні чесних правил гри для підприємців, спростити регуляцію, зменшити адміністративний тиск на українське бізнес-середовище, а також стимулювати власне політику бізнесу. До того ж проект має на меті залучити різноманітні бізнес-спільноти до діалогу, адже саме так можна досягти результату у формуванні ідей та рішень.

«Понад 95% підприємств в Україні — це малий і середній бізнес. І для відновлення економічного зростання в Україні слід створити умови для розвитку, у першу чергу, підприємництва. Зараз МСБ (малій та середній бізнес — Ред.), з одного боку, потерпає від надмірної зарегульованості, з іншого – має обмежений доступ до фінансів. До того ж у підприємців недостатньо інформації про існуючі можливості для розвитку, і вони не завжди можуть ними скористатися. Ми вдячні, що представництво ЄС відповіло на наше прохання про підтримку змін по цих напрямках і запускає проект FORBIZ», — зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов підкреслив, що саме малі та середні підприємства сьогодні найбільше потерпають від бюрократії та зарегульованості.

«Ми маємо створити новий стандарт регулювання, яке має бути ефективним та вимірюваним, а також впровадити принципово нові підходи у відносинах бізнесу та держави», – додав він.

Під час презентації проекту Народні депутати України, представники Мінекономрозвиткута Представництва ЄС в Україні зустрілися з представниками бізнес-середовища та академічних кіл для обговорення розкриття потенціалу МСБ в Україні.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *