Держбюджет мають ухвалити до 1 грудня

Уряд розраховує, що Верховна Рада України ухвалить закон про Державний бюджет на 2017 рік, відповідно до законодавства, до 1 грудня. Про це повідомляє Урядовий портал.

“Ми розраховуємо, що до 1 грудня, як передбачено законодавством, закон про Державний бюджет на 2017 рік буде ухвалено. Ми маємо абсолютно планово увійти в наступний бюджетний рік”, – заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр повідомив, що провів зустрічі з трьома фракціями Верховної Ради “Блоком Петра Порошенка”, “Народний фронт” та “Самопоміч” для обговорення проекту Бюджету на 2017 рік. Наступного тижня відбудеться зустріч із групами Парламенту “для того, щоб вести діалог, який дасть можливість прийняти не популістський, а реальний і проривний Бюджет на наступний рік”.

“Ми розраховуємо, що Парламент вчасно розгляне усі пропозиції, і ми зможемо перейти до ухвалення цього Бюджету”, – зазначив він.

Разом з тим Прем’єр-міністр наголосив, що популісти будуть паразитувати на питанні Бюджету, звинувачуючи його у “вбивчості”. Володимир Гройсман  наголосив, що такі звинувачення є нісенітницями.

Голова Уряду закликав Парламент до  конструктивної позиції.

“Розраховую на те, що український Парламент буде все робити для того, щоб консолідуватися навколо прийняття Бюджету, і цей Бюджет стане бюджетом розвитку і соціальної справедливості”, – заявив він.

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд направив до Парламенту збалансований, реалістичний, чесний проект Бюджету, з чітко визначеними сімома пріоритетами. Серед них: сфера національної безпеки та оборони, масштабне будівництво доріг, на що планується інвестувати від 35 до 40 млрд грн, аграрний сектор, де на підтримку малих та середніх фермерських господарств виділять 5,5 млрд грн. Також передбачена низка регіональних програм.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *