Як шахраї наживаються на ввезенні вживаних авто з-за кордону

Зниження акцизу на авто – не лише хороша можливість придбати іномарку та дешево ввезти її в Україну, а й добре нажитися на цьому. Про те, які схеми використовують злочинці задля своєї наживи, повідомляють Ukr.Media.

Попит на перевізників, незважаючи на законодавчі обмеження вивозити автомобіль з-за кордону тільки самостійно, не знизився, зазначає перегонник польських автомобілів до українського кордону Станіслав Карпюк. За його словами, закон тільки привернув увагу до перегонників – стали цікавитися послугами більше.

“Стали більше цікавитися перегоном польських автомобілів, але користуються послугами поки, як і раніше. У середньому за місяць я переганяю п’ять-шість автомобілів. У вересні – сім, я не можу сказати, що це через зменшення акцизів, оскільки були часи, коли переганяв і дев’ять автомобілів. Просто перегнати машину коштує 150 доларів. Якщо клієнт сам хоче приїхати, сам все побачити, я можу допомогти з польською мовою і перевірити стан автомобіля – раніше працював автомеханіком – це коштує 350 доларів. Я ніколи не пропоную якихось схем – можу тільки допомогти пошукати варіант дешевше. Але знаю, деякі придумують схеми, але рано чи пізно їх викривають, і найчастіше автомобіль конфіскують”, – говорить Станіслав.

Разом з тим, в інтернеті з’явилося багато компаній, які пропонують купити автомобіль і перегнати в Україну без розмитнення. При цьому запевняючи, що все законно. Наприклад, на деяких порталах пропонують зробити покупця співзасновником компанії, і зареєструвати цю на компанію автомобіль. Але, юридично автомобіль буде належати фірмі, а не покупцеві, через що можуть бути ризики в майбутньому, коли компанія захоче відсудити автомобіль або збанкрутувати, а її все майно з автомобілем можуть конфіскувати.

“Це все аферисти, якби це працювало законно – тисячі українців не їздили б кожні п’ять днів закордон, щоб не розмитнювати  автомобіль – поки це єдиний законний варіант”, – зазначає голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *