У столиці на місці пам’ятника Леніну зроблять інсталяцію

7 листопада о 18:00 презентують тимчасову інсталяцію іранського митця Махмуда Бакші «Безкінечне святкування (Endless Celebration)» на місці колишнього пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка в Києві. Про це повідомляють у КМДА.

Захід відбудеться за сприяння Міжнародного благодійного фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив» у рамках проекту Суспільна угода, що стартував у червні 2016 року.

Проект фонду «Ізоляція» присвячений проблемі взаємодії суспільства з пам’ятними об’єктами. Він спрямований на створення дискусійного майданчика із залученням арт-фахівців, представників влади, суспільства для обговорення статусу та функціювання пам’ятних об’єктів у міському середовищі на прикладі пам’ятника Леніну в Києві.

Інсталяція «Безкінечне святкування» Махмуда Бакші є іронічним коментарем стороннього спостерігача до історичного моменту, в якому наразі перебуває Україна. Художник розробив цей проект як спробу візуально сформулювати історичний вибір, зроблений українцями, коли вони прибрали пам’ятник Леніну зі свого місця. Для інсталяції Махмуд Бакші вибрав три кольори світлофора, щоб за допомогою червоного продемонструвати неможливість повернутися до минулого. Зелений і жовтий, в свою чергу, демонструють можливі напрямки руху вперед.

Інсталяція триватиме до 21 листопада.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *