Ошукані інвестори протестують біля ЖК “Кришталеві джерела”

Інвестори, які стали жертвами махінацій, шантажу і тиску з боку забудовника ЖК Кришталеві джерела ТОВ ГІДРОІНЖ-БУД та організації, яка керує фондом фінансування будівництва цього об’єкту – ТОВ ФК Прайм, вимагають від правоохоронних органів негайно відреагувати на злочинні дії забудовника та провести об’єктивне розслідування.

В суботу, 26 грудня, біля ЖК Кришталеві джерела по вул. Метрологічній, 42 відбулась акція протесту за участю інвесторів, які постраждали від махінацій забудовника ТОВ ГІДРОІНЖ-БУД, їхніх родичів та представників громадськості. Те, що забудовник зухвало порушує права інвесторів та законодавство України, викликало хвилю громадського невдоволення, що і стало причиною проведення акції.

Загалом, акція тривала близько двох годин, але за весь цей час ніхто з представників забудовника до учасників акції так і не вийшов. Намагання активістів потрапити всередину комплексу, щоб зустрітися з представниками забудовника, також виявилися марними. Охорона категорично відмовилась пропускати людей на територію комплексу, аргументуючи це тим, що сьогодні вихідний і в офісі нікого немає, хоча біля входу до будівлі висів графік роботи, згідно якого субота в офісі є робочим днем.

Зрозумівши, що забудовник уникає зустрічей з інвесторами та не збирається виконувати свої зобов’язання перед ними, учасники акції написали колективне звернення до Президента України Петра Порошенка та представників органів державної влади. Інвестори вимагають ініціювання службової перевірки щодо бездіяльності працівників поліції після надходження до них повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень, а також відкриття кримінального провадження проти забудовника.

Нагадаємо, більше 100 сімей вклали свої гроші у будівництво квартир у ЖК Кришталеві джерела. Але, коли справа дійшла до передачі нерухомості у власність інвесторів, забудовник та управитель ФФБ ФК Прайм почали змушувати інвесторів підписувати протизаконні договори про надання житлово-комунальних послуг з власною організацією забудовника ТОВ Холд Груп, які зобов’язують власників сплачувати безліч послуг, які вони не замовляли. Крім цього, забудовник відмовляється підписувати акти прийому-передачі нерухомості та віддавати на руки інвесторам акти, підписані з їхнього боку. Таким чином, інвестори не мають жодних підтверджуючих документів про належне виконання договорів. Обурило інвесторів також те, що забудовник незаконно створює об’єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ) та більше того, примушує інвесторів підписати беззаперечну згоду з цим ОСББ.

Читайте також:

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *