Ринок землі: не більше 200 га в одні руки

Держгеокадастр запропонував  обмежити до 200 га максимальний розмір ділянки, яку можна буде придбати після того як запрацює ринок землі.  Це слід зробити для того, аби уникнути  тотальної скупки землі. Про це під час аграрного форуму заявив директор департаменту міжнародного співробітництва та ринку земель Держгеокадастру Р. Шманенко, повідомляє Ліга. Бізнес

«При цьому це має бути не просто земельна ділянка, а сільськогосподарський комплекс”, – уточнив чиновник. За його словами, середня площа земельного наділу, що обробляється одним фермером в Україні, досягає 150-200 га. Саме цей показник і було узято за критерій. Окрім цього, в установі пропонують встановити своєрідне мито на перепродаж. “Якщо новий власник земельної ділянки захоче її перепродати через рік після придбання, таке мито на перепродаж складе 100% від нормативної грошової оцінки, якщо через два – 90. Через 10 років таке мито становитиме 10%”, – пояснив пан Шманенко.

Дані ініціативи  вже передано на розгляд віце-прем’єр-міністру України. Нагадаємо, що раніше міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий висловив сподівання на те, що ринок землі в Україні запрацює вже наступного, 2017 року.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *