Україна і Туреччина обговорили перспективи експорту живих тварин

 В рамках засідання Генеральної сесії Світової Асамблеї Делегатів Всесвітньої організації з охорони здоров’я тварин (МЕБ) у Парижі відбулися переговори між представниками Держпродспоживслужби та головним ветеринарним інспектором Туреччини Ніхатом Пакділом щодо зацікавленості в експорті до Туреччини живої великої рогатої худоби (ВРХ) м’ясних порід, пише Урядовий портал

Турецька сторона висловила занепокоєння відсутністю в України статусу МЕБ щодо губчастоподібної енцефалопатії ВРХ. Представники Держпродспоживслужби пообіцяли надати інформацію щодо системи контролю за цим захворюванням в Україні. Турецька сторона розгляне надану інформацію, після чого повідомить про можливості експорту а погодження умов ввезення до Туреччини.

Нагадаємо, що між компетентними органами вже погоджено форму сертифіката на експорт з України овець та кіз для розведення.

Крім того, у рамках МЕБ відбулася зустріч з представниками компетентної службою Австралії. Сторони обговорили умови сертифікації м’ясної продукції на ринку України та експорт українського м’яса птиці до Австралії.

Також були проведені короткі робочі зустрічі з делегаціями Данії, Королівства Нідерланди, Литви, Сінгапуру, Грузії, Латвії, Казахстану, Азербайджану.

Читайте також:

Запорізьке вівчарство може вийти на міжнародний рівень

Зміна нормативної грошової оцінки землі є підставою для зміни розміру орендної плати – ВСУ

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *