Кіберзлодії проникли до більшості українських банків – ISACA

Злочинні угруповання хакерів Carbanak / Akunak і Buhtrap атакують українські банки через систему SWIFT. Про це повідомляє київське відділення  міжнародної організації IT-фахівців ISACA.  В організації вважають, що хакери вже проникли до більшості українських банків і готуються до нових зломів, пише ЛігаБізнес

За її інформацією, хакери створили і розмістили у відкритому доступі набір інструментів для проникнення в банки та інші фінансові установи.

ISACA нещодавно була залучена до розслідування крадіжки близько $ 10 млн в одному з українських банків. Його назва не розголошується. Після проникнення в банк, хакери кілька місяців вивчають його роботу і внутрішні процеси. Потім вони використовують повноваження легітимних користувачів для проведення платежів через міжнародну міжбанківську систему платежів SWIFT і систему електронних платежів СЕП, а також атакують банкомати та картковий процесинг.

“На даний момент скомпрометовано десятки банків (в основному в Україні та в Росії), з яких вкрадено сотні мільйонів доларів”, – повідомляють в ISACA. В організації вважають, що хакери вже проникли в більшість українських банків. В даний момент зловмисники проводять вивчення бізнес-процесів і готуються до проведення шахрайських операцій.

“Банки зараз не діляться такою інформацією взагалі та бояться розголосу”, – заявляє президент київського відділення ISACA Олексій Янковський. На його думку, на рівні країни необхідно створити центр обміну інформацією про подібні атаки.

Читайте також:

У Кіровограді за хабарництво затримані посадовці військового комісаріату та “Укрпошти”

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *