Українська наука заручається підтримкою Китаю

23 червня 2016 р. відбулося друге засідання Підкомісії з питань науково-технічного співробітництва між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки (КНР), повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

На засіданні сторони обговорили стан та перспективи українсько-китайського науково-технічного співробітництва, а також затвердили перелік спільних проектів для включення до Програми співпраці між Україною та КНР на 2017-2018 рр.

Голова китайської частини Підкомісії, заступник Міністра науки і техніки КНР Їнь Хецзюнь зазначив, що плідна співпраця між країнами має відбуватись, зокрема, і  у напрямку розвитку технопарків. Також він виказав сподівання, що Україна посяде важливе місце у проекті «Один пояс – один шлях».

Українську сторону на засіданні представляв Голова української частини Підкомісії, заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Проект «Один пояс – один шлях» – запропонована Китаєм ініціатива об’єднаних проектів «Економічного пояса Шовкового шляху» і «Морського Шовкового шляху XXI століття». Її суть в пошуку, формуванні та просуванні нової моделі міжнародного співробітництва та розвитку КНР.

Нагадуємо, що 22 червня 2016 року китайська делегація відвідала Інститут зварювання ім. Є.О. Патона НАН України та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Читайте також: Педагогічна освіта потребує нових підходів – Гриневич

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *