Зубко назвав джерела фінансування Фонду енергоефективності

Фонд енергоефективності стане ще одним дієвим інструментом, окрім програми «теплих кредитів» і програми IQ energy, що дозволяють громадянам отримати компенсації за кредитами на тепломодернізацію, — заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час виступу на панелі «Звідки взяти гроші на реформу? Монетизація субсидій, кредити, донорська допомога» в рамках форуму «Фонд енергоефективності. Ключовий START-UP УКРАЇНИ» 23 червня, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За його словами, мета Фонду, окрім компенсаційних механізмів, полягає у наданні громадянам технічних рішень щодо тепломодернізації. Він назвав три джерела фінансування програм Фонду.

«Кошти будемо залучати, зокрема, із державного бюджету. У Бюджетному кодексі має бути встановлена закономірність щодо відповідності витрат на субсидії та енергоефективність. Якщо закладаємо 42 млрд гривень на субсидії, то 10% від цієї суми треба передбачити і на потреби енергоефективності. Окрім того, маємо рішення наших партнерів із Уряду Німеччини та ЄС щодо їх готовності фінансувати проекти Фонду. Третім важливим джерелом стануть енергоінвестиції громадян за рахунок монетизованого залишку субсидій», — зауважив Геннадій Зубко.

Таким чином, на його думку, Україна забезпечить європейську систему фінансування Фонду енергоефективності.

«Також у громадян буде можливість отримати банківські кошти у вигляді довгих дешевих кредитів. Ми працюємо, аби ці банківські послуги для громадян стали конкурентними і більш доступними», — наголосив Геннадій Зубко.

Читайте також: “Фонд енергоефективності” має знизити споживання газу і рахунки домогосподарств – Зубко

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *