Уряд схвалив проект Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік

24 червня Кабінет Міністрів схвалив проект Основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік (так звана Бюджетна резолюція), повідомляє Урядовий портал.

Проект Основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік був розроблений Міністерством фінансів відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Коаліційної угоди, завдань Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік і Стратегії сталого розвитку “Україна-2020” та ґрунтується на положеннях програм співпраці з МВФ та іншими міжнародними організаціями. Разом з тим, під час доопрацювання проекту було враховано усі пропозиції Адміністрації Президента України, міністерств, спільних представницьких органів сторони роботодавців та репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.

Бюджетна резолюція на 2017 рік містить орієнтовні основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2018 та 2019 роки, що дозволять забезпечити збалансованість та стійкість бюджетної системи у середньостроковій перспективі.

Презентуючи Основні напрямки бюджетної політики на 2017 рік, Міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що ухвалений документ визначає орієнтири для формування бюджету на 2017 рік і це рішення Уряду є завершенням одного з етапів чинного бюджетного процесу. Водночас Міністр фінансів підкреслив, що розробка нового підходу до формування бюджетної резолюції та бюджетної декларації є одним з пріоритетів Мінфіну.

«Ми будемо й надалі послідовно готуватись до ухвалення бюджету на наступний рік. Немає жодних підстав хвилюватись про держбюджет-2017. Водночас розробка нового підходу до формування бюджетної резолюції та бюджетної декларації на три роки залишається одним із пріоритетів Мінфіну у реформуванні бюджетного процесу. І вже у 2017 році всі етапи бюджетного процесу будемо робити за новими правилами”, – зазначив Міністр фінансів.

Згідно з рішенням Уряду, вже найближчим часом Бюджетна резолюція на 2017 рік буде винесена на розгляд Верховної Ради України.

Читайте також: Президент підписав судові зміни до Конституції

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *