На Луганщині СБУ затримала “народного міліціонера” терористів

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими затримали у районі проведення антитерористичної операції сержанта т.зв. народної міліції терористичної організації “ЛНР”, повідомляє прес-центр СБУ.

Бойовик перейшов лінію розмежування в обхід блокпостів та був виявлений співробітниками спецслужби поблизу селища Станиця-Луганська. Правоохоронці встановили, що затриманий є учасником незаконного збройного формування – одного з підрозділів т.зв. народної міліції ЛНР. Раніше він уходив до складу теругруповання батальйон “Рим” та брав участь у зіткненнях зі  Збройними силами України під Дебальцевом та Щастям, за що отримав медаль від терористів.

Зі слів затриманого, він неодноразово був свідком участі в бойових діях проти сил  антитерористичної операції військовослужбовців РФ. У квітні 2015 року, біля міста Щастя бойовик особисто бачив перехід на територію України диверсійної групи під командуванням Єрофєєва і Александрова.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. Встановлюються цілі перетину бойовиком лінії розмежування.

Читайте також: Колишнього керівника управління громадьскої безпеки у Києві підозрюють у скоєнні протиправних дій під час Євромайдану

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *