Владислава Рутицька відкрила другий день конференції GRAIN UKRAINE

Стартував другий день GRAIN UKRAINE –  заходу міжнародного рівня за участю найбільших представників агроринку, повідомляє Мінагрополітики.

“На GRAIN UKRAINE 2016 ми зібрали більше 300 учасників та 30 топ-спікерів зі всього світу. Аграрний сектор на сьогодні є провідною ланкою, яка значною мірою визначає соціально-економічний розвиток та забезпечує продовольчу безпеку держави. І це розуміють у всій країні та за її межами. Захід в Одесі – унікальна можливість, яка дозволить аграріям не лише окреслити своє бачення, а й перейняти передовий досвід фахівців світового рівня”, – зазначила у вітальному слові заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька

GRAIN UKRAINE – це захід міжнародного рівня за участю найбільших представників агроринку. Окрім того, це майданчик для діалогу з інвесторами, які вбачають перспективним для розвитку Чорноморський регіон.

«У поточному маркетинговому році Україна займає 1-е місце у світі з експорту продуктів переробки соняшнику з часткою у 54% глобального ринку, 3-є місце по експорту ячменю (13%), 4-е – по експорту кукурудзи (12%), 6-е місце по пшениці (10% світового ринку)»,- наголосила Владислава Рутицька.

За словами заступника Міністра з питань євроінтеграції, сьогодні галузь АПК активно розвивається. За останні роки в сільському господарстві суттєво змінилася організаційно-правова та виробнича структури, відбувається розвиток інфраструктурної складової.

«Експорт зерна за останні роки зріс з 19-20 млн тонн, це середній щорічний показник за останні 10 років, до 33 млн тонн у 2013/14 маркетинговому році, та до 34,8 млн тонн у минулому – 2014/15 році. Ми очікуємо, що у поточному зерновому році обсяги експорту перевищать 38 млн тонн. Тому нам вкрай важливо залучення інвестицій у логістику», – зазначає Владислава Рутицька.

Читайте також: Єврокомісія позитивно відзначає процес реформування аграрної галузі – Рутицька

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *