Отримати фах менеджера житлового будинку можна у 12 українських вишах – Корчак

Мінрегіон співпрацює з 12 вищими навчальними закладами України з підготовки фахівців «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)». Про це повідомив директор департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Дмитро Корчак під час круглого столу «Багатоквартирні будинки у власності українців: нові можливості чи новий головний біль?», повідомляє Урядовий портал.

«Зокрема, в Києві таку послугу надають Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Київський національний університет будівництва і архітектури. Після закінчення навчання фахівці отримують диплом державного зразку», – додав він.

Як повідомлялося раніше, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк наголошував, що очолювати ОСББ повинні відповідальні і фахові люди.

«Дана професія надає навики організації і контролю роботи із забезпечення збереженості та належного утримання багатоквартирного житлового будинку», – зазначив Дмитро Корчак.

Нагадаємо, до 1 липня цього року Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» було встановлено термін, до якого співвласники багатоквартирних будинків можуть визначитися з подальшою формою управління, у тому числі створивши ОСББ. Якщо вони не визначилися – органи місцевого самоврядування оголошують конкурс, порядок проведення якого розроблено Мінрегіоном.

Читайте також: Як платити податок на нерухомість, яка знаходиться у спільній власності?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *